Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı

Hafta sonu planı yapmadıysanız önce bir hava durumuna göz altın...Meteroloji özellikle bu illerde oturanları sağanak yağışa karşı uyardı.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde görülecek olan yağışların; İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Çanakkale'nin Ezine ve Ayvacık, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

MARMARA:Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale'nin Ezine ve Ayvacık, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

EGE:Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ:Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, Zonguldak, Düzce, Bolu, Bartın ve Karabük çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinin kısa süreli sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz'de kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, Malatya, Elazığ, Erzincan ve Tunceli çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi görülmesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, batısının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Günün Önemli Haberleri