Meteorolojiden 5 il için kar alarmı! Çok kuvvetli ve...

Abone ol

Son hava durumu yoğun kar alarmı verdi. Elazığ, Tunceli, Bingöl, Malatya ve Adıyaman illerinde kar yağışı bekleniyor. Çığ tehlikesi de beraberinde gelecek.

Meteorolojiden gelen son hava durumu alarmında 5 il için yoğun ve orta kuvvette kar alarmı verildi. Elazığ, Tunceli ve Bingöl'de kuvvetli, Malatya ve Adıyaman'da orta kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Bölgede çığ tehlikesi bulunduğu da belirtildi.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, akşam saatlerinden itibaren Elazığ, Tunceli ve Bingöl'de kuvvetli, Malatya ve Adıyaman'da orta kuvvetli kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, bölge genelinde görülen kar yağışlarının öğleden sonra etkisini arttırmasının değerlendirildiği belirtildi.

SON HAVA DURUMU ÇOK KUVVETLİ KAR

Elazığ, Tunceli ve Bingöl'de akşam saatlerinden itibaren kuvvetli, Malatya ve Adıyaman'da orta kuvvetli kar yağışının beklendiği ifade edilen açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. 

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT!

Bu arada yarından itibaren bölgede havaların ısınacağının tahmin edildiği, eski kar örtüsü üzerine yeni yağışların düşmesi durumda eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunduğu da belirtildi.  

Günün Önemli Haberleri