Meteoroloji uyardı! Bu tarihlere dikkat

Abone ol

Meteoroloji'den yapılan açıklamada sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkarak 7 dereceye kadar artacağı belirtildi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yurdun Basra alçak basınç merkezinin etkisinde bulunduğu belirtilerek, Pazar gününe kadar yüksek hava sıcaklığının devam edeceği uyarısı yapıldı.

Yetkililer, vatandaşları saat 10-16:00 arası güneş altında kalınmaması yönünde uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle: 

MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

"Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki 3 gün (10.07.2014 Perşembe, 11.07.2014 Cuma, 12.07.2014 Cumartesi) boyunca artmaya devam edeceği bekleniyor.

İÇ BÖLGELERDE 7 DERECE KADAR ARTACAK

Yurdumuzun güneydoğu ve iç bölgelerinde (Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu’nun batısı, İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz ve Akdeniz’in iç kesimleri ile Marmara’nın doğusunda) hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4 ila 7 derece üzerinde seyredeceği, kıyı kesimlerde (Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'in kıyı kesimleri) ise normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği, ancak yüksek nem oranı sebebiyle sıcaklığın daha yüksek hissedileceği tahmin edilmektedir.

TEDBİRLİ OLUNMALI

Yüksek sıcaklıkların yol açabileceği olumsuzluklara karşı (ısı/güneş çarpması ve diğer sağlık problemleri) vatandaşlarımızın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları, özellikle saat 10-16 saatleri arasında güneş altında kalınmaması ve koruyucu tedbirlerin alınması tavsiye edilmektedir."

Günün Önemli Haberleri