Meral Akşener için Bahçeli'yi kızdıracak konvoy!

Abone ol

Sungurlu Belediyesini ziyaret eden Meral Akşener, daha sonra konvoy eşliğinde kent merkezine geldi.

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, "Biz, 'önce MHP Genel Merkezi'nde bir değişiklik yapalım onlar gitsin, biz gelelim' diye yola çıkmadık, Türk siyasetine meydan okumak için yola çıktık" dedi.

Çorum'daki temasları kapsamında Sungurlu Belediyesini ziyaret eden Akşener, daha sonra konvoy eşliğinde kent merkezine geldi. Beraberindekilerle Hıdırlık'taki Kereb-i Gazi Türbesi'ni ziyaret ederek dua eden Akşener, ardından kent merkezindeki Pir Baba Parkı'nda bulunan çay bahçesinde genel merkez tarafından kapatılan il teşkilatının yöneticileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada çoğunluğu kadınlarda oluşan vatandaşlarla sohbet eden Akşener için "Başbakan Meral" sloganları atıldı. Bir kadın tarafından kendisine hediye edilen yüzüğü de parmağına takan Akşener, yüzüğü parmağından hiç çıkarmayacağını söyledi.

Akşener, MHP Genel Merkezi tarafından kapatılan Çorum il teşkilatlarının yöneticilerine destek vermek için Çorum'a geldiğini belirterek, "Siyasi partilerin genel merkez tarafından kapatılması yanlıştır. Partileri kapatacak tek güç millettir. Allah millete kapattırmasın" ifadesini kullandı.

Gittiği tüm şehirlerde gördüğü ilgi, heyecan ve coşkunun çıktığı yolun doğru olduğunu gösterdiğini dile getiren Akşener, şöyle devam etti:
"Bu heyecan ve coşku ülkücü iradenin sesini doğru duyduğumuzu, sadece ülkücü iradenin değil milletin itirazını da doğru okuduğumuzu, haklı olduğumuzu ve haklının yanında olmaya devam edeceğimizi gösteriyor. Bugün Çorum’da gördüğüm bir iktidar yürüyüşüdür. Biz, 'önce MHP Genel Merkezi'nde bir değişiklik yapalım onlar gitsin, biz gelelim' diye yola çıkmadık, Türk siyasetine meydan okumak için yola çıktık. Hem siyaseti hem devletin pek çok oranda zarara uğramış alanlarını yeni baştan tepeden tırnağa yapılandırmak için yola çıktık."

Çıktığı yolun iktidar yürüyüşü olduğunu anlatan Akşener, "Görevden alınan il başkanımız Bekir Çetin ve arkadaşları için geldiğim Çorum’da ve diğer illerde gördüğüm gibi bir iktidar yürüyüşü, bir halk hareketi başlamış durumda. İnşallah bu desteği, milletin ve ülkücü kardeşlerimizin gösterdiği bu teveccühü duymazlıktan gelmeyeceğiz, kulaklarımızı kapatmayacağız, kendimizi odalara kilitlemeyeceğiz ve milletimizle beraber hakkı haklıya anlatarak, milletimize anlatarak bu yürüyüşü sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kendisini destekleyen kadınlara da özellikle teşekkür eden Akşener, "Gittiğimiz her şehirde hanımlarla hemhal olma durumunuz var. Nasıl bu yürüyüş iktidar yürüyüşü ise aynı zamanda kadınların da bir bütün olarak iktidara yürüyüşüdür. Bunu buradan müjdelemek isterim" dedi.

Meral Akşener, bir gazetecinin "bu süreçte bir sıkıntı olursa 'B' planınız var mı" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Ben hiçbir yere iki atla gitmedim, her yere tek atla gittim. Her yere hep tek atla gitmişimdir. Dolayısıyla süreç işleyecek. Kolay değil, elbette çileli bir yol. Bunu bilerek yola çıktık ama bildiğim bir şey var, Allah haklının yanındadır, millet haklının yanındadır. Biz milletimizin ve ülkücü kardeşlerimizin sesini duyarak yola çıktık. Allah'ın izniyle buna hiç kimse karşı duramayacak. Onun için tek atla gidiyoruz. Ya başaracağız, ya başaracağız."

Akşener, açıklamasının ardından beraberindekilerle Gazi Caddesi'nden Hürriyet Meydanı'na yürüdü. 

Günün Önemli Haberleri