Menegüç kahvesi strese iyi geliyor

Abone ol

Antepfıstığının yabanisi 'Menegüç' kahve olarak içildiğinde strese iyi geliyor.

Antepfıstığının yabanisi olarak bilinen 'Menegüç'ün kahve olarak içildiğinde başta astım olmak üzere strese ve birçok hastalığa iyi geldiği belirtildi. Şanlıurfa'da her yıl tonlarca olarak satılan Menegüç yerli ve yabancı turistler tarafından kapışılıyor.

Özellikle kış aylarında en çok satılan Menegüç yöresel kahve olarak turistik mekanlarda müşterilere satılıyor. Antepfıstığının yabanisi olarak bilinen kurutulduktan sonra kahve haline getirilen Menegüç kahvesinin başta astım ve üst solum yolları bronşları yumuşatma ve strese karşı çok etkili olduğunu belirten satıcısı Mehmet Bilircu, "Şanlıurfa'da hemen hemen bütün evlerde özellikle yemekten sonra menegüç kahvesi ikram edilir. Fıstık bahçeleri içersinde aşıyla butuma dönüşüyor.

Butuma aşı yapıldığında ise fıstığa dönüşüyor. Oldukça faydalı bir bitki olan menegüç her yıl sadece kendi işyerimde 300 ile 400 kilo arasında satıyorum. Şanlıurfa genelinde ise tonlarca kiloyu buluyor. Kilosu 2.5 YTL'ye satılan menegüçe turistler de büyük ilgi gösteriyor" dedi.

Günün Önemli Haberleri