Mekke Las Vegasa döndü

Abone ol

Kutsal topraklara gidenlere hüsran çok yakın. Hacı adayları Mekke'de cam ve çimento görecek. Nasıl mı?

Kabeye hacı olmaya gidenler Starbucks, Cartier ve Tiffany gibi doruk markaları da görecekler. Mekke'de 13 milyar dolarlık inşaat patlaması yaşanıyor. Suudi Arabistan'ın en büyük ve en yaygın alışveriş merkezlerinden Abraj al Bait Mall, bu kutsal alanda yükseliyor.

Proje tamamlandığında, dünyanın 7. yüksek binası gerçekleşecek. Milliyet yazarı Güneri Civaoğlu yazısında çarpıçı bilgiler aktardı.

Washington'daki Körfez Sorunları Enstitüsü Direktörü Said Ali al-Ahmed'in şu sözlerinin altını çizdi:

"Yörede 130 yeni kule planlanmış. Birinin adı da "Zam Zam (Zem Zem)" kulesi... Oysa eskiden ve özellikle Osmanlı döneminde hiçbir bina, Mekke'deki büyük camiden daha yüksek olamazdı. Bu binalarda 3 yatak odalı bir apartman dairesinin fiyatı 3 milyon dolar. Doğrudan büyük camiye bakanların ise 5 milyon dolar. Reklam panolarında, burada yatırım yapanların yüzde 25 kazanacakları ilan ediliyor."

Yazar bununla da yetinmedi. Yine Mekke'deki bu inşaatlara dikkat çeken Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül'ün uyarılarını yazısına ekledi:

"Hz. Muhammed'in eşi Hz. Hatice'nin evi yıkıldı ve yerine şadırvan yapıldı. Hz. Ebubekir'in evi Hilton Oteli'nin kompleksi içinde... Hz. Muhammed'in annesi Amina'nın mezarı, buldozerlerle yıkıldı ve içine benzin döküldü. Hz. Muhammed'in doğduğu ev, yerle bir edildi. Yerinde, kapıları ve pencereleri kilitli uyduruk bir kütüphane var. Bugün Mekke'de 1400 yıl öncesinden 20'den az yapı kaldı."

Günün Önemli Haberleri