MEBBİS e okul VBS sistemi güncellendi MEB yeni veli girişi nasıl?

Abone ol

MEB'in öğrenci ve velilere kolaylık sağlamak için başlattığı uygulama e okul ve e okul VBS sistemi girişi artık MEBBİS üzerinden yapılacak. yani öğrenci ve veliler güncel bilgileri öğrenmek için e okul'a MEBBİS üzerinden mebbis.meb.gov.tr'den yapılacak.

e okul VBS girişi güncellendi yeni giriş yeri MEBBİS üzerinden yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğrenicilere kolaylık sağlamak amacıyla eğitimi ilgilendiren bütün siteleri aynı başlık altında topladı. Milyonlarca öğrenci bundan sonra https://mebbis.meb.gov.tr/ adresini kullanacak.

Buna göre, aralarında e-Okul sisteminin de bulunduğu tüm elektronik hizmetlere, bugünden itibaren https://mebbis.meb.gov.tr adresinden erişim sağlanacak.

Platforma giriş için e-Devlet şifreleri de kullanılabilecek. Çalışma ile "2023 Eğitim Vizyonu"nda, mevcut bilgi sistemlerinin entegrasyonu ve veriye dayalı yönetim anlayışı çerçevesinde süreçlerin iyileştirilmesi hedefi doğrultusundaki ilk adım atılmış oldu.

MEBBİS E OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN


E-OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR: Okul tercihleri, sınav notları ve işlemleri, itiraz seçeneklerinin yapılabildiği e-Okul uygulaması, sürekli yenilenen özellikleri ile eğitim-öğretim sisteminin yapı taşlarını oluşturan öğretmen, öğrenci ve veliler tarafından da çokça sevilir oldu. Bu yararlı platformda şeffaf bir şekilde hem öğretmenler hem öğrenciler hem de veliler oldukça pratik bir şekilde istedikleri bilgileri bulabilir hale geldiler.

E OKUL'DA HANGİ İŞLEMLER YAPILIR: e-Okul sistemine öğrencinin T.C kimlik ve okul numaraları ile kolayca giriş yapabilirsiniz. Aynı şey, sistemin belirlediği güvenlik kod ile birlikte Veli Bilgilendir Sistemi için de geçerlidir. Bu sistem içerisinde yer alan ”Not Bilgisi” başlığı altında, çocuğunuzun siteye yüklenmiş tüm notlarını görüp inceleyebilirsiniz. Yazılı ve sözlü sınav notları yanı sıra, performans ve proje ödevlerinden aldığı notlar da yine burada görünecektir.

Veli Bilgilendirme sisteminde ayrıca veliler; sınav ve proje bilgileri, ders programı, devamsızlık, nakil işlemleri, yerleştirme ve sınav bilgileri, okul duyuruları ve çocuğunun okuduğu kitaplar gibi pek çok konu hakkında bilgi sahibi olabilirler.

Günün Önemli Haberleri