Mansur Yavaş hakkında 'müstehcen görüntüden' soruşturma başlatıldı

Abone ol

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkında son dakika gelişmeler yaşanıyor, bugün savcılık soruşturma başlattı.

Geçtiğimiz günlerde sahte senet skandalıyla gündeme gelen Mansur Yavaş bu kez 'müstehcen görüntü' iddiasıyla soruşturmaya konu oldu. Millet İttifakı adayı Yavaş hakkında "Suçu yetkili makamlara bildirmemek ve müstehcen görüntü bulundurmak’' iddiasıyla soruşturma başlatıldı. 

Müstehcen görüntüler kimin?
Mansur Yavaş, davalı olduğu Necmettin Kesgin'in çocuk istismarı yaptığını öne sürmüştü. İddiasına göre bunun belgesi olan istismar görüntüleri bir bilgisayarda yer alıyordu. Necmettin Kesgin ise söz konusu görüntülerin kendisine ait olmadığını öne sürdü. Kesgin görüntülerin olduğu bu bilgisayarın Mansur Yavaş'ta olduğunu iddia etti.

İşte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu iddialar üzerine Mansur Yavaş hakkında 'müstehcen görüntü bulundurma' soruşturma başlattı. Bilgisayar Yavaş'ta olduğu için 'elinde bulundurmak' soruşturması ona yönelik oldu. 

Mansur Yavaş hakkında TCK'nın 278. maddesine göre 'işlenmekte olan bir sucu bildirmeme" ve 226. maddeye göre de 'müstehcen görüntü bulundurmaktan' soruşturma yürütülüyor. 

SAHTE SENET İDDİASI NEDİR?

Sahte senet suçlamasına maruz kalan Mansur Yavaş, önceki gün yaptığı açıklamada şu bilgileri vermişti:
-“10 milyon dolarlık bir değere sahip ticari bir davanın taraflarıyla paraları olmadığı için dava ücreti olarak 600 bin dolara senetle anlaştık. Geldiler seneti verdiler en son bu şikayetçi şahısa imzaltıldı senet” demişti. Yavaş, Necmettin Kesgin’in davasını almadığını ticari bir davada Kesgin’in de şirketin ortağı olduğunu zannettiğini belirtmişti.

Kesgin’in kendisine şantaj yapmak için görüşmeleri kayıt altına aldığını belirten Yavaş, söz konusu kayıtların bulunduğu bilgisayarın mahkemeye sunulduğunu söylemişti. Gizli ses kayıtları ve görüntülerin, senet verilmeden önce yapılan görüşmeler ve senet verildikten sonra yapılan görüşmeler olarak iki farklı adla kaydedildiğini söyleyen Yavaş, savcılığın konuyla ilgili iddianame oluşturduğunu belirtmişti. 

Günün Önemli Haberleri