Manchester City'den Messi için Barcelona'ya dudak uçuklatan teklif

Abone ol

Premier Lig ekibi Manchester City, Barcelona'ya Messi için 100 Milyon Euro + Bernardo Silva + Gabriel Jesus + Eric Garcia'yı teklif etti.

Barcelona'dan ayrılması beklenen Lionel Messi'nin Pep Guardiola'nın çalıştırdığı Man City'ye gidip gitmeyeceği konusu transfer gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Lionel Messi, geçtİğimiz günlerde Barcelona yönetimine takımdan ayrılmak istediğini iletti ancak yönetim, AS'ın verdiği habere göre Arjantinli yıldızın serbest kalma bedeli olan 700 Milyon Euro'yu almadan ayrılığa sıcak bakmıyor.

İşte teklifin detayları
Haberde, Messi'nin Man City'ye transferindeki en büyük engeli bu serbest kalma maddesi olduğunun altı çizilirken, İngiliz ekibinin Barcelona'ya sunduğu son teklifin de detayları verildi. Buna göre Man City, Barcelona'ya Messi için 100 Milyon Euro + Bernardo Silva + Gabriel Jesus + Eric Garcia'yı teklif etti.

Sözleşmesi 2021'e kadar
Barcelona ile son olarak 2017 yılında sözleşme yenileyen Messi'nin normal şartlarda 30 Haziran 2021'e kadar geçerli sözleşmesi bulunuyor.

20 yıldır bu kulüpte oynuyor

Barcelona'nın alt yapısında yetişen ve genç takım dahil 20 yıldır bu kulüpte olan Messi, 2004'ten bu yana A takım formasını giyiyor. Profesyonel kariyerinin tamamını Barcelona'da geçiren 33 yaşındaki Lionel Messi, kulüp formasıyla 600'den fazla gol attı. Arjantinli, Barcelona ile 10 lig ve 4 de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sevinci yaşadı.

4 kulüp peşinde
İspanyol basını, Messi'nin Barcelona'dan ayrılması halinde gidebileceği kulüpleri Manchester City, Manchester United, İnter veya Paris Saint Germain olarak sıralıyor.

İspanya maliyesi üzelecek
Sport gazetesi, Messi'nin yıllık kazancı nedeniyle İspanya'da Maliye'ye yaklaşık 50 milyon avro vergi ödediğini yazdı. "Messi'nin gitme ihtimali Maliye'yi titretiyor" ifadesini kullanan gazete, Arjantinli futbolcunun en fazla vergi ödeyen sporcu olduğunu kaydetti.

Messi, İspanya'da geçtiğimiz yıllarda 4,1 milyon avroluk vergi kaçırma suçlamasıyla hakkında açılan davada 21 ay hüküm giymiş ve bu para cezasına dönüştürülmüştü.

Haberde ayrıca, Barcelona'dan ayrılması gündemde olan Uruguaylı Luis Suarez'in de Maliye'ye yılda 15 milyon avro vergi ödediği hatırlatıldı.

Günün Önemli Haberleri