Maliye Bakanı Albayrak: Güçlü yapısal reformları sürdürüyoruz

Abone ol

İSTANBUL'da Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının 10. yıl davetinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, güçlü yapısal reformların sürdürüldüğünü ifade ederek, "Yılı pozitif bir büyüme rakamı ile kapatacağımıza eminim" dedi. Albayrak, 325 baz puan düşen faiz oranlarına ilişkin de, "Faiz kararının etkilerini önümüzdeki günlerde göreceğiz" açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası 10. yıl davetinde konuştu.

Konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

- "Küresel ve bölgesel anlamda 10. yıl öncesine göre çok farklı bir konumdayız. Türkiye olarak geçtiğimiz ağustos ayında maruz kaldığımız süreçleri geride bıraktık."

- "Güçlü yapısal reformları sürdürüyoruz. Yeni ekonomik programın bir yılını geride bıraktık. Programı başarılı bir şekilde uyguladık Yılı pozitif bir büyüme rakamı ile kapatacağımıza eminim."

- "Bugün şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bu etki ve dalgalanmalara karşı Türkiye en iyi korunma alanlarından biri olmuştur."

- "Ayakları yere basan Yeni Ekonomi Programında bir yılı geride bıraktık. Program kapsamındaki güçlü yapısal reform sürecini kararlılıkla sürdürüyoruz. Elde ettiğimiz kazanımları inşallah 2020 yılında çok daha ileriye taşıyacağız."

"Tek haneler ufukta göründü"

- "Özellikle yılın ikinci yarısındaki rahatlamayla yılı pozitif bir büyüme rakamıyla inşaAllah kapatacağımıza inanıyoruz. Yıllık tüketici enflasyonu yüzde 25.2 seviyesinde 2019 Ağustos ayında yüzde 15 seviyesine geriledi. Ve önümüzdeki Eylül endeksleri, projeksiyon ve tahminler tek haneli hem ÜFE hem TÜFE'de tek haneli rakamları yakalayacağımızı gösteriyor."

- "Yılın sonuna da hedeflerimizden daha iyi bir performansla ulaşacağız."

- "Hem fiziki hem de kapsayıcı olması açısından çalışmaları yakından takip ediyoruz."

- "Faiz kararının etkilerini önümüzdeki günlerde göreceğiz."

Günün Önemli Haberleri