Malatya liglerin ertelenmesini istedi

Abone ol

Malatyaspor Eski Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Şike araştırma kurulu oluşturulmasını istedi

Malatyaspor Kulübü Eski Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Futbol Federasyonunun, Şike Araştırma Kurulu oluşturması gerektiğini bildirdi.

Hikmet Tanrıverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk spor basınının ortaya çıkardığı şike skandalı ve Denizlispor'un karıştığı olaylar ile ilgili Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan incelemenin 5149 sayılı spor müsabakalarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun kapsamında yapılacağını söyledi.

Gerek bu kanunda gerekse ceza kanununda şikenin bir suç olarak tanımlanmadığını, sadece Futbol Federasyonunun 3813 sayılı kuruluş ve görevleri hakkında kanun ile şike tanımı yapılmış ve şike iddialarının değerlendirilmesinin futbol müsabaka talimatının 13. maddesi gereğince Futbol Federasyonunca oluşturulacak şike araştırma kurulu tarafından inceleneceği ve bu kurulun verdiği rapor dikkate alınarak federasyon yönetim kurulunca vicdani kanaate göre karar verileceğini dile getiren Tanrıverdi, şunları kaydetti:

''Bu sebeple kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu iddialar ve olaylar hakkında Futbol Federasyonunun öncelikle şike araştırma kurulu oluşturması gerekmektedir. Bu kurulun da tüm bilgi, belge, tanık ve diğer delilleri hassasiyetle inceleyerek vereceği rapor doğrultusunda federasyon yönetim kurulunun bir an önce karar vermesi gerekmektedir. Şike konusunda İtalyan kurumları tarafından verilen ve şikeye taviz vermeyen ağır yaptırımların Türk futbol tarihi için önemli bir mihenk taşı olmasını diliyoruz.''

-''KOMİSYON SADECE KEMAL ÜNSAL'I MI ARAŞTIRACAK?''-

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun İnceleme Komisyonu Başkanlığının Futbol Federasyonu Eski Başkanı Dr. Levent Bıçakçı'ya önerileceğinin konuşulduğunu belirten Tanrıverdi, bu kurulda sadece M. Kemal Ünsal ile ilgili iddiaları araştıracağını öğrendiklerini ifade etti.

Tanrıverdi, ''Kamuoyunun gündemindeki diğer iddialar ne olacak? Federasyona bu konuların da incelenmesi için yazılı başvuruda bulunacağım'' dedi.

Malatyaspor Eski Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Futbol Federasyonuna yaptığı yazılı başvuruda, Denizlispor Başkanı Ali İpek'in şike yaptığı iddialarının tespiti halinde Denizlispor'un küme düşürülmesi, yöneticileri hakkında da disiplin cezalarının uygulanmasını talep etti.
   
Tanrıverdi, başvuru dilekçesinde, Hürriyet gazetesinin ortaya çıkardığı ve tüm kamuoyunda infial yaratan şike iddialarının gündeme geldiğini belirterek, bu iddialar neticesinde Denizlispor Başkanı Ali İpek'in önceki sezon Malatyaspor Kulübü'ndeki Çek futbolcuların tercümanlığını yapan Gökmen Kore'nin ağabeyi Özcan Kore ile Denizli'de görüştüğünün ortaya çıktığını, bu konunun her iki tarafça da kabul edildiğini belirtti.
   
Özcan Kore'nin basında yer alan ve Denizlispor Yönetim Kurulu'na hitaben yazdığı dilekçe ile belirtilen iddialar sonrasında Denizlispor Kulübü Başkanı Ali İpek'in, Özcan Kore ile Denizli'de görüştüğünü doğruladığını ifade eden Tanrıverdi, bu noktada dahi Malatyaspor Kulübü'nde tercümanlık yapan bir kişinin ağabeyi olan ve Çek Cumhuriyeti'nde yaşayan Özcan Kore'nin Denizlispor Başkanı ile beraber yemek yemesi şikenin varlığına dair önemli bir kanıt olduğunu ifade etti. 
    
-DENİZLİSPOR'UN KÜME DÜŞÜRÜLMESİNİ TALEP ETTİ- 
   
Tüm bu iddiaların günlerdir spor basınını meşgul ettiğini hatırlatan Tanrıverdi, başvuru dilekçesinde, şu ifadelere yer verdi:
   
''Türk kamuoyu bu hususta kapsamlı ve ayrıntılı bir inceleme ve akabinde şike yaptığı kanıtlanan kişi ve kurumlara ağır yaptırımlar uygulanmasını beklemektedir. Dönemin kulüp başkanı olmam sebebiyle yapılacak inceleme neticesinde öncelikle şike araştırma kurulunun kurulmasını, bu kurulun vereceği rapor ve vicdani kanaat sonucunda federasyon yönetim kurulunca ilgililer hakkında futbol müsabaka talimatının 28 G maddesinin uygulanmasını talep etmekteyim.''
   
Tanrıverdi, dilekçesinin sonuç bölümünde ise şunları kaydetti:
   
''Şike araştırma kurulunun kurulmasını, Özcan Kore, Ali İpek ve diğer Denizlispor yöneticilerinin ve ilgili tüm kişilerin ifadesinin alınmasını, resen tespit edilecek delillerin incelenmesini, şike yapıldığının tespiti halinde talimatın 28 G maddesinin uygulanarak, Denizlispor Kulübü'nün bir alt lige düşürülmesini, olaya karışan kişilerin disiplin cezasına çarptırılmasını, Malatyaspor Kulübü'nün bir üst lige çıkartılmasını, bu konuda Futbol Federasyonunca karar verilene kadar liglerin ertelenmesini, tüm hakların saklı kalmak kaydıyla talep ederim.''

Günün Önemli Haberleri