Macron duyurdu! Avrupalı 3 liderden Erdoğan'la görüşme kararı

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Macron yaptığı son açıklamada; "Merkel ve Johnson ile gelecek haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye karar verdik" dedi.

Suriye'de başlatılan harekatla ilgili ABD ile anlaşmaya varılmasının ardından Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Merkel ve Johnson ile gelecek haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye karar verdik" dedi.

Türkiye ile ABD'nin Suriye anlaşması yapması üzerine bütün dünya anlaşmaya kitlendi. Dünya basınında büyük yankılanan anlaşma sonrası 3 Avrupa ülkesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme kararı aldı.

''Muhtemelen Londra'da görüşeceğiz''

Avro bütçesi konusunda ortak bir görüş bulunamadığını ifade eden Macron, "Türkiye konusunda ortak bir karar aldık. Türkiye'ye silah ihracatlarını durdurduk. Merkel ve Johnson ile gelecek haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye karar verdik. Muhtemelen Londra'da görüşeceğiz." diye konuştu.

Ne olmuştu?

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın 9. gününde, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ve ABD Başkan Yardımcısı Pence Türkiye'ye gelerek hükümet yetkilileri ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan uzun bir görüşme gerçekleştirmişti.

Görüşmede, Suriye'nin kuzeyindeki YPG'li teröristlerin 5 gün içinde güvenli bölge için belirlenen alanın dışına çıkması koşuluyla Türkiye'nin harekatı durdurması kararlaştırılmıştı.

Günün Önemli Haberleri