Lyon'dan Luis Gustavo'ya yakın markaj

Abone ol

Fransa takımlarından Lyon, Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Luis Gustavo'yu sarı-lacivertlilerden söküp almaya hazırlanıyor.

Fenerbahçe’nin satış listesine koyduğu oyuncular gibi, kesinlikle göndermeyi düşünmediği isimler de belliydi ki, bunların başında Luiz Gustavo geliyordu. Ancak sarı-lacivertlilerin büyük fedakârlıklarla kadrosuna kattığı Brezilyalı yıldız devam eden sözleşmesine rağmen Türkiye’den ayrılmaya hazırlanıyor.

“Seni Lyon’da görmek istiyorum''
Marsilya performansıyla Fransızların gönlünü kazanan 32 yaşındaki Gustavo’yu Fransa’ya geri götürmek isteyen Lyon, hamlesini yaptı. Bir Brezilya efsanesi olan sportif direktör Juninho, vatandaşına davette bulundu. Juninho, Gustavo’ya “Seni Lyon’da görmek istiyorum'' derken Başkan Jean Michel Aulas da, sambacı için kesenin ağzını açmakta tereddüt etmedi.

Ayrılık yakın ihtimal
Gustavo için Marsilya’ya 6 milyon avro bonservis ödeyen Fenerbahçe’nin normal şartlarda sambacıyı satmak gibi bir düşüncesi yoktu. Ancak ekonomik sıkıntıların tavan yaptığı dönemde gelen koronavirüs darbesi hesapları altüst etti. Bonuslarla beraber senelik maliyeti 3 milyon avroyu aşan Brezilyalı, artık sarı-lacivertliler için lüks. Gustavo’nun yönetimden gelen indirim talebini geri çevirmesi de başka bir sıkıntı.

Bir taşla iki kuş vuracak
Yönetim, Lyon’un Fransa basınında iddia edildiği gibi 7 milyon avroluk bir teklifle gelmesi hâlinde satışı onaylayacak. Böylece bir taşla iki kuş vuracak.

Günün Önemli Haberleri