LGS başvuru kılavuzu 2019 nasıl başvuru yapılır?

Abone ol

2019 LGS için geri sayım başladı, LGS başvuru yapma süreci başladı. Öğrenciler LGS başvurularını 14 Nisan'a kadar yapabilecek. 2019 LGS başvuru kılavuzuna göre ise LGS sınavı 2019 yılında 1 Haziran'da yapılacak. LGS sınavı için giriş bilgileri ise 22 Mayıs'ta öğrencilerin erişime açılacak.

2019 LGS başvuru kılavuzu yayınlandı. Öğrenciler 1 Haziran'da yapılacak LGS sınavı için 14 Nisan'a kadar online başvuru yapabilecekler. MEB tarafından yayınlanan 2019 LGS başvuru kılavuzuna göre, LGS sınavı 2 oturumla yapılacak ve öğrencilere toplam 90 soru sorulacak. 

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2019 Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu açıklandı. Başvurular e-Okul sisteminden yapılıyor. Öğrencilerin başvuru işlemlerini tamamlamadan önce başvuru kılavuzunu incelemelerinde fayda var. İşte LGS başvuru kılavuzu ve başvuru işlemleri…

E-OKUL LGS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

LGS BAŞVURU KILAVUZU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

MERKEZİ SINAV NEDİR: Merkezî Sınav, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla belirlenen yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle birinci oturum 09.30'da ve ikinci oturum 11.30'da başlayacak.

Merkezî Sınav başvuruları isteğe bağlı olup sınava katılmak isteyenler, başvurularını 3-14 Nisan 2019 tarihleri arasında elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacak.

Sınav, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacaktır. Sınav, iki oturum hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacak.

Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak.

Birinci oturumda, 8'inci sınıf Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimlerinden sorular yöneltilecek.

Merkezî Sınav başvuru ve sonuçlarıyla ilgili iş ve işlemler elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilecek.

Öğrencinin herhangi bir sorunla karşılaşmaması için elektronik ortam üzerinde bilgilerinin kayıtlı ve güncel olması gerekiyor.

Öğrenciler, elektronik ortam üzerinden başvuru bilgilerini takip edebilecekler.

Öğrenciler, 2019 Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'na https://www.meb.gov.tr internetadresinden ulaşabilecekler.

Günün Önemli Haberleri