KYK yurt yedek liste sorgulama ekranı 2015

Abone ol

KYK yurt yedek listesi sorgulama ekranı 2015 kyknet.gsb.gov.tr'de. KYK ek yerleştirme 3. yedek ek yerleştirme sonuçları sonrası gözler yeni KYK yedek listelerinde.

KYK yurt ek yerleştirme sonuçları açıklanmaya devam ediyor.

kyknet.gsb.gov.tr'den dün KYK yurt sonuçları 3. ek yerleştirme listesi yayınlandı.

KYK yurtlarından faydalanmak isteyen üniversite öğrencileri ise KYK yurt yedek listeleri 2015'i arıyor. KYK yurt yedek listeleri 2015 sorgulama ekranına öğrenciler kyknet.gsb.gov.tr'den ulaşabilirler.

 
KYK YURT BAŞVURUSU YAPABİLİR MİYİM, GEÇ Mİ KALDIM?

2015 - 2016 öğretim döneminde KYK yurt başvurusu yapmış iseniz ek kontenjan başvuruları için tekrar başvurmayınız! Ek Kontenjan ÖSYM tarafından yerleştirme sonrası kalan yerler için yapılan yerleştirme işlemini ifade eder. 

KYK YURT BAŞVURULARI E-DEVLET'TE

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu e-kayıt sistemi, bu dönem tüm yurtlarda uygulanıyor. Bu kapsamda, 4 Eylül 2015 tarihinden itibaren 11 Eylül'e kadar YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler "www.turkiye.gov.tr" internet sitesi üzerinden kayıtlarını yapabilecek. Bu uygulamanın amacı yurtlara kayıt yaptırmak için bulunduğu ilden kazandığı yurda gitmek zorunda kalan öğrencilerimizi ekonomik olarak rahatlatmak ve onlara zaman tasarrufu sağlamaktır.
Uygulama, 2015-2016 dönemi için YURTKUR'a asil ve yedek listeden yerleşmeye hak kazanan öğrencileri kapsayacak.

E-devlet üzerinden kayıt yapabilmek için öğrencilerimizin e-devlet şifresi temin etmesi gerekmektedir. 

KYK YURT BESLENME YARDIMLARI

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), öğrencilere barınma, kredi ve burs imkânının yanı sıra beslenme yardımı da yapıyor. KYK yurtlarında kalan öğrenciler ayda 240 lira beslenme yardımı alıyor.

KYK yurt sonuçlarını haberimizden öğrenebilirsiniz. Üniversitelerin açılmasıyla birlikte öğrenciler hazırlıklarını tamamlıyor. Daha önce açıklanan KYK yurt sonuçlarının ardından boş kontenjanlar için gerçekleştirilen başvuru sonuçları da açıklandı. Öğrenciler KYK yurt ek yerleştirme sonuçlarını öğrenebilecekler. Sizler de KYK yurt ek yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz 

Günün Önemli Haberleri