Kurtulmuş: Tek noktaları Erdoğan karşıtlığıdır

Abone ol

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Pendik'te bir otelde sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya geldi. Binali Yıldırım için oy isteyen Kurtulmuş, muhalefetin tek buluşma noktasının Erdoğan karşıtlığı olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin 25-30 yıllık süre içinde ekonomik güç bakımından dünyanın ilk 5-6 ülkesinden biri olmasının hayal olmadığını söyledi. Kurtulmuş, muhalefetin tek buluşma noktasının Erdoğan karşıtlığı olduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, Pendik'te bir otelde sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada yerel seçimlere değinen Kurtulmuş, Pendik'in 31 Mart akşamında Ahmet Cin'i ilçe belediye başkanı, Binali Yıldırım'ı da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçerek üzerine düşen vazifeyi yapacağını söyledi.

Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin sadece hizmet bakımından büyük bir mesafe katetmediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye satın alma paritesi bakımından dünyanın 13. büyük ekonomisi oldu. Reel değerler bakımından 17. sırada. Ama bu yetmiyor Türkiye'ye. Türkiye'nin önündeki hedef birkaç yılda ilk 10 içinde olmaktır. Türkiye'nin önümüzdeki 25-30 yıllık süre içinde ekonomik güç bakımından dünyanın ilk 5-6 ülkesinden birisi olması hiç de hayal değildir. Bunları gerçekleştirmek için en önemli alanımız demokrasiye, millet iradesine sahip çıkmak, millet iradesini güçlendirmektir. Demokrasisi güçlü olmayan ülkelerin, darbelerle yönetilen ya da postal yalayıcı iktidarlarla yönetilen ülkelerin ekonomide ileri gittikleri görülmemiştir." 

"TEK NOKTA ERDOĞAN KARŞITLIĞIDIR"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, partilerin bir araya gelerek iş birliği yapabileceğini ama partilerin ne için bir araya geldiklerini anlatmak durumunda olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti ve MHP, Türkiye'nin milli meselelerinde yakın planda karşılaştığı sorunlara karşı beraber hareket etmiş ve bundan sonra da beraber hareket edeceğini söylüyor. Peki dönün karşıdaki ittifaka 'Sizin amacınız nedir?' diye sorun. Cevap ne? 'Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun. Böyle siyaset olmaz, siyaset karşıtlık üzerine olmaz. Dört parti ittifak yapıyor. Dört partiden dört arkadaşımızı bir masaya koyalım, Türkiye'nin herhangi bir konusunda dört ortak cümleleri olduğunu zannetmiyorum.

CHP'nin ulusalcı, Atatürkçü seçmeniyle HDP'nin ayrılıkçı, ırkçı seçmeni arasında acaba hangi kelimelerde ortaklık vardır ya da İYİ Parti'nin kendisini milliyetçi sanan unsurlarıyla HDP'nin unsurları arasında ya da hayatı boyunca Cumhuriyet Halk Fırkası'nın zihniyetine karşı mücadele etmiş rahmetli Erbakan'ın talebeleri olduğunu zannedenlerle CHP arasında hangi ortak cümle vardır. Tek nokta Erdoğan karşıtlığıdır." 

Günün Önemli Haberleri