Külünk'ten AB'ye referandum mesajı

Abone ol

AK Parti Milletvekili Metin Külünk, Batı'nın hala Türkiye'yi Ortadoğu ülkesi gördüğünü ifade ederek, o günlerin geride kaldığını söyledi.

AK Parti Milletvekili Metin Külünk, Türkiye'nin parmakla nizam verilen bir ülke olmaktan çıktığını söyleyerek referandum sonuçları için teşekkür etti. Külünk, Avrupa ile ilişkiler konusunda da eşit şartlarda herkesle masaya oturulabileceğini; ancak merkezde Batı'nın değil Türkiye'nin menfaatleri olacağını söyledi.

Metin Külünk, kişisel sosyal medya hesaplarından paylaştığı videoda 16 Nisan referandum sürecini ve sonuçlarını değerlendirdi. Türkiye'de yeni anayasanın millet tarafından kabulüyle büyük bir değişimin yaşandığını söyleyen Külünk şöyle konuştu:

"Artık ülke cumhurbaşkanlığı sistemiyle yönetilecek. Bu karar millete aittir. Tabi ki belli oranda bir evet çıkarken, yüzde 48,5'luk bir bölüm de muhalifliğini ortaya koydular. Biz birlikte büyük bir gücüz, birlikte Türkiye'yiz dediler. Nerede söylediler bunu? Sandıkta. CHP'nin anlayamadığı, Batı'nın anlayamadığı bu! Batı Türkiye'yi Ortadoğu sanıyor. Hala Afrika zannediyor. Çünkü Batı için kendi ve ötekiler vardır. Bunu belirlerken de Hristiyan ve ateizm dışındaki İslam ve Müslümanlık Batı için ötekidir.

"O GÜNLER GERİDE KALDI"

Artık Türkiye'yi yukarıdan bakarak, parmak uçlarıyla nizam verilen bir ülke değildir, olmayacaktır. Eşit şartlarda biz oturup herkesle konuşuruz. Küçülen dünyanın elbetteki devletten devlete iletişim olacaktır. Avrupa ile de ABD ile de Rusya ile de olacaktır. Ancak bu diplomatik ilişkilerin merkezinde Türkiye'nin özgün ve özgür, tam demokratik bir şekilde süreç yürütülecektir. Artık Batı'nın menfaatleri üzerinden değil Türkiye'nin menfaatleri üzerinden ilişkiler konuşulacak. Bunu herkes kabul edecek."

Günün Önemli Haberleri