Kriz tırmanıyor! Suudi Arabistan savaş ilanı saydı!

Abone ol

Suudi Arabistan Körfez İşleri Bakanı Tamer es Sabhan: "Hizbullah'ın Suudi Arabistan'a yönelik hareketleri sebebiyle Lübnan'ı savaş ilan eden bir ülke olarak göreceğiz..."

Lübnan Başbakanı Hariri'nin Suudi Arabistan ziyareti sırasında istifasını açıklamasının ardından gerilim tırmanıyor. Suudi Arabistan'dan son dakika kritik bir açıklama geldi. Bir kriz daha patladı...
 
Suudi Arabistan Körfez İşleri Bakanı Tamer es Sabhan, Lübnan hükümetinin, Hizbullah’ın Suudi Arabistan’a yönelik tehlikeden haberdar olması gerektiğini kaydetti ve “Hizbullah militanlarının Suudi Arabistan'a yönelik hareketleri sebebiyle Lübnan'ı savaş ilan eden bir ülke olarak göreceğiz” dedi.

"TÜM SALDIRILARDAN SORUMLU"

Hizbullah militanlarının, Suudi Arabistan’a yönelik tüm saldırılardan sorumlu olduğunu söyleyen El Sabhan, örgütü uyuşturucu kaçakçılığı ve gençlere terör eğitimi vermekle suçladı.

HARİRİ'Yİ ZORLA MI İSTİFA ETTİRDİLER?

Lübnan hükümetinin Hizbullah’ın saldırganlığını dizginlemesini beklediklerini dile getiren bakan, ayrıca Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin baskı altında istifa ettiği yönündeki açıklamaların ‘Lübnanlıları dağıtmak’ amacıyla yapıldığını da sözlerine ekledi.

ULUSLARARASI KOALİSYON İSTEMİŞTİ

Tamer es Sabhan, "Lübnan'daki terörist milislere karşı ABD yaptırımları iyi olur, ancak çözüm onlara karşı sağlam bir uluslararası koalisyon" dedi.

Günün Önemli Haberleri