Kredi kartına taksit KOBİ'leri eticarete yöneltti

Abone ol

Kredi kartı taksitlerindeki süre kısıtlamasının yanısıra artan mağaza ve pazarlama maliyetleri perakende sektöründe KOBİ’lerin e-ticarete yönelmesine neden oldu.

BDDK’nın kredi kartı taksitlerindeki süre kısıtlamasının yanısıra artan mağaza ve pazarlama maliyetleri perakende sektöründe KOBİ’lerin e-ticarete yönelmesine neden oldu. Türkiye’nin lider alışveriş platformlarından n11.com’un yaptığı açıklamaya göre mağaza açmak için yapılan başvurular

Ocak ayından bu yana 3 kat artış göstererek haftada 650 KOBİ’ye yükseldi. Maliyetlerdeki artışlar, kredi kartı taksitlendirmede uygulamaya giren sınırlandırmalarla birlikte zora giren KOBİ’ler e-ticarete yöneldi. KOBİ’lerin yaşadığı sorunları öngörerek yeni reklam kampanyasında hedef kitle olarak perakendecileri belirleyen n11.com, kampanya ardından sağlanan farkındalıkla platformda mağaza açmak isteyenlerin sayısında rekor artışlar olduğunu bildirdi.

Ocak ayı sonunda yayına giren Sergen Yalçın ve mağaza sahiplerinin rol aldığı reklam kampanyasının ardından birçok mağaza n11.com’a dahil olmak için sırada bekliyor. Sergen Yalçın ve n11.com’da satış yapan markaların yöneticilerinin rol aldığı n11.com’un e-ticaret yoluyla satıcılara yaptığı katkıyı vurgulayan reklam filmi alışverişin uğurlu adresine olan  ilgiyi artırdı.

Kemal Tanca Genel Müdürü Akın Altuğ, Silk & Cashmire Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Zamanpur ve 3K Halı Yönetim Kurulu üyesi Metin Yılmaz rol aldığı son reklam filminin ardından n11.com’a mağaza açmak için yapılan başvurular Ocak ayından bu yana 3 kat artış gösterdi. n11.com’da satış yapmak için başvuru yapan mağaza sayısı önceki aylarda haftada 150 ila 200 arasındayken Ocak ayı sonundan itibaren 550 ila 650’ye yükseldi.

“n11.com’da yer alın, işiniz güvenle büyüsün” sloganıyla hazırlanan reklam ile n11.com işini  büyütmek, e-ticaret alanında yer almak isteyen girişimcilere çağrıda bulunuyordu. Dükkan  kirası, pazarlama maliyetleri gibi maliyetlerden kurtularak e-ticarete yönelen KOBİ’lere  sağladığı bilişim altyapısı ve pazarlama hizmetleri ile n11.com 2013 yılının ilk 9 ayında  7.000’in üzerinde kayıtlı mağaza sayısına ulaştı.

Günün Önemli Haberleri