Köy Enstitüleri dönüyor mu?

Abone ol

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, Köy Enstitüleri Projesi'nin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, Köy Enstitüleri Projesi'nin yeniden hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Eşme, köy enstitülerinin kuruluşunun 66'ncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki törende yaptığı konuşmada, SDÜ'nün geçen yıl Köy Enstitüsü Araştırma Merkezi'ni kurduğunu, ardından da Gazi Üniversitesi'nin Hasan Yücel Köy Enstitüsü'nü kurduğunu belirterek, "Böyle bir adımı SDÜ atmamış olsaydı, bugün bu kadar geniş kapsamlı bir çalışma yapamazdık. Köy enstitüleri ışıltılı bir projedir. Bu projedeki ruhu yeniden hayata geçirmeliyiz" dedi.

SDÜ Rektörü Metin Lütfi Baydar da köy enstitülerindeki eğitim anlayışının günümüzde de uygulanması gerektiğinin altını çizdi. Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da yaşanan sıkıntıların eğitimsizlikten kaynaklandığını dile getiren Baydar, "Köy enstitülerindeki eğitim anlayışını oralarda uygulayabiliriz. Taş atan çocukları Cumhuriyet'e bağlı olarak yetiştirebiliriz. Eğitimle sadece oradaki değil, tüm sıkıntılarımızı çözebiliriz" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri