Köşkten bir veto daha

Abone ol

Sezer’in dünkü sözleriyle zor durumda kalan hükümet, Köşk’ten gelen başka bir haberle sarsıldı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in “Erdem Başçı kararnamesi bana gelmedi” sözleriyle zor durumda kalan hükümet, dün Köşk’ten gelen başka bir haberle sarsıldı. Cumhurbaşkanı Sezer, Naci Ağbal’ın Kamu İhale Kurumu Başkanı olmasını öngören kararnameyi onaylamayarak hükümete iade etti.

Hükümet, 11 Şubat’ta görev süresi dolan Sener Akkaya’dan boşalan Kamu İhale Kurulu Başkanlığı için Naci Ağbal’ın atanma kararnamesini Köşk’e göndermişti. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın danışmanı da olduğu bildirilen Maliye Bakanlığı Başmüfettişi Naci Ağbal, Gelirler Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak görev yapmıştı. Ağbal, TÜPRAŞ ve Petkim’de Yönetim Kurulu üyeliği görevinde de bulunmuştu. Başbakanlık, Cumhurbaşkanı Sezer’in, aynı zamanda Kamu İhale Kurumu Denetim Kurulu üyeliği de bulunan Ağbal’ın kararnamesini niçin reddettiğine dair bir açıklama yapmazken, Sezer’in “ataması uygun görülmemiştir” ifadesiyle iade ettiği öğrenildi.

Hükümet, Sezer’in Ağbal’ı reddetmesiyle Merkez Bankası Başkanlığı’nda olduğu gibi Kamu İhale Kurumu Başkanlığı makamı için de yeni isim arayışına girecek. Daha önce bu makam için Ağbal’la birlikte Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Emin Zararsız ile Devlet Bakanı Ali Babacan’ın danışmanı Şeref Efe’nin adları geçiyordu.

Akşam


Günün Önemli Haberleri