Kontrollü darbe iddiası Erdoğan'ı çıldırttı

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, kontrollü darbenin FETÖ'cülerin kontrolündeki Kılıçdaroğlu'nun uydurması olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki törende CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Kontrollü darbe söylemlerine sert çıkan Erdoğan, "Bu mücadele Bu mücadele ödleklerin, vandalların mücadelesi değildir" diye konuştu.

Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki törende konuştu. 15 Temmuz'a bazı kesimlerin ısrarla "kontrollü darbe nitelemesi yaparak" milletin kahramanlık mücadelesine kara çalmaya çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklendi. İşte o sözlerden bazı satır başları:

"Bazıları ısrarla ne diyor: Kontrollü darbe. Kara çalmaya çalışıyorlar. Yahu bu terbiyesizliktir, bu ahlaksızlıktır. Doğru, doğru. O gece 23.15... Atatürk Havalimanı'na iniyor. Ve benim İstanbul Havalimanı'nda on binlerce kardeşim orada. Tanklar VIP'nin önünde. Orada duruyor ya, dışarı çıkamıyor. Önce korkuyor. Görüşüyorlar. Görüşmeyi yaptıktan sonra bu Kılıçdaroğlu denilen zat oradan çıkıp Bakırköy Belediyesi'ne gidiyor. Kaçtığını bilsem Yenikapı'ya davet etmezdim.

"KONTROLLÜ DARBE DİYOR İNSAN UTANIR"

Biz Yenikapı buluşmasına bu beyefendiyi de davet ediyoruz. Tabi biz bunları sonradan öğreniyoruz. Davetime önce olumsuz yanıt veriyor sonra gelebileceğini söylüyorlar. Yenikapı Ruhu'ndan da bir şey anlamamış ki sonra 'kontrollü darbe' diyor. İnsan utanır.

Bu mücadele ödleklerin, vandalların mücadelesi değildir. Dikkat ederseniz bu sözü iki kesim ısrarla kullanıyor. Birincisi FETÖ'cüler ve onları destekleyen yabancılar kullanıyor. Diğeri ana muhalefet partisinin lideri.

"SEN O MAKAMA CD İLE GELDİN"

Yahu sen bir defa o makama CD ile gelen bir insansın. Kendisinin o gece nerede ne yaptığı, resimlerle, şahitleriyle ortadayken darbeciler için yollara düşen bu zat için ne desek az. Hâlâ parlementoda utanmadan sıkılmadan bunları söylüyor. İlk defa FETÖ'yü darbeci olarak bugün kabul etti ha.

Biz ülkemiz için, ülkemiz için işte burada olduğu gibi milletimizle birlikte yürümeye devam ediyoruz, devam edeceğiz."

Günün Önemli Haberleri