Kocaeli'nde uyuşturucu operasyonu

Abone ol

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 ilde eş zamanlı gerçekleştirdikleri operasyonda 12 kişiyi gözaltına aldı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 ilde eş zamanlı gerçekleştirdikleri operasyonda 201 kilogram esrarla birlikte 12 kişiyi gözaltına aldı.

Narkotik Büro Amirliği ekipleri, 6 aydır süren teknik takibin ardından Doğu illerinden temin ettikleri uyuşturucu maddeyi İstanbul ve Kocaeli'nde satan şebekeye yönelik İstanbul, Diyarbakır ve Kocaeli'nde eş zamanlı operasyon başlattı. Polis, uyuşturucu taşıyan Behçet B. idaresindeki 45 ZV 421 plakalı kamyonu takibe aldı. Kamyonda yük olarak ev eşyası bulunurken, şebekenin uyuşturucuyu ev eşyalarının altına gizlediği tespit edildi. Kamyon Kocaeli sınırına girdiğinde polis ilk olarak araca öncülük eden

21 GH 445 plakalı otomobili durdurup içindeki 3 şahsı gözaltına aldı. Daha sonra kamyon durduruldu. Polisler, kamyondaki ev eşyasını indirirken 93 kilogram esrar buldu.

Yakalanan şahısların sorgusu doğrultusunda Körfez ilçesinde 108 kilogram esrar daha ele geçirildi. Uyuşturucu madde satmaktan pek çok sabıkası olan Mehmet K. (47), Zeki T. (46), Mehmet Sait K. (35), Hacı Ö. (30) ve Veysel A.'nın (32) ele geçirilen malın sahipleri oldukları öğrenildi.

Uyuşturucu baronları ile birlikte sokakta malı satan ve nakliyesini yapan Murat B. (40), Behçet B. (47), Şemsettin D. (57), Cevdet A. (36), Abdurrahim B. (34) ve İhsan Ö. (35) İstanbul Beşiktaş Adliyesi'ne sevk edildi.

Zanlılarla birlikte hareket eden Aziz F. ise daha önce tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Günün Önemli Haberleri