Kobani'ye ilk aşamada 200 Peşmerge

Abone ol

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ilk aşamada Kobani'ye ağır silahlarla donatılmış 200 Peşmerge'nin gönderileceğini açıkladı. Suriye ise Kobani'yi savunan Kürt güçlerine hava saldırıları da dahil askeri destek verildiğini açıkladı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ilk aşamada Kobani'ye ağır silahlarla donatılmış 200 Peşmerge'nin gönderileceğini açıklarken, Suriye Enformasyon Bakanı Suriye Ordusu'nun Kobani'yi savunan Kürt güçlerine hava saldırıları da dahil olmak üzere askeri destek verdiğini belirtti.

Enformasyon Bakanı Ümran el Zohbi Suriye basınında yer alan açıklamalarında "Askeri güçlerimiz ve uçaklarımız Kobani'ye askeri ve lojistik destek verdi, cephane ve silah sağladı" dedi.

Şam yönetiminin Kobani'ye "en üst düzeyde askeri yardım yapmaya devam edeceğini" vurgulayan Zohbi "Çatışmanın en başından beri devletimiz askeri, siyasi, sosyal ve insani rolünü oynamakta tereddüt etmedi. Çünkü bölge ve bölgede yaşayanlar Suriyeli" diye konuştu.

Bu arada BBC'de yayımlanan Hardtalk programına katılan Türkiye'nin Nato Büyükelçisi Fatih Ceylan "Kürtlere bir takım lojistik destek sağladık ve 60 tırı Kobani'ye gönderdik ve tüm aktörlerle iletişim halindeyiz. Eğer Türkiye Kobani karşısında hiçbir şey yapmıyor demeye devam ederseniz bu oldukça yanıltıcı olur" dedi.

Suriye'nin hava saldırıları

Öte yandan Suriye rejimine muhalif İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi adlı kuruluş Suriye Ordusu'nun son günlerde hava saldırılarını arttırdığını ve 200'den fazla saldırı düzenlediğini duyurdu.

Kuruluş çoğunlukla ülkenin batısında yapılan saldırıların Pazar gece yarısı ve Salı öğlen saatleri arasında düzenlendiğini belirtti.

Saldırılarda muhalif güçlerin elindeki Kuneytra, Dera, Şam kırsalı, Hama, İdlib ve Halep'in hedef alındığı bildirildi.

Kuruluşun açıklamasında Suriye Ordusu'nun IŞİD güçleriyle çatıştığı Der Zor'un da hedef alındığı belirtilirken, Suriye Ordusu'nun Kobani'ye yönelik herhangi bir hava saldırısında bahsedilmedi.

Günün Önemli Haberleri