Kırşehirde şenlikler iptal edildi

Abone ol

Ahi Evran Üniversitesi 4. Geleneksel Bahar Şenlikleri ilk günü Rektör Prof. Dr. Selahattin Salman tarafından iptal edildi.

Üniversitesinin Meslek Yüksek Okulu bahçesinde kurulan platformda kutlanan bahar şenliklere, İsrail askerleri tarafından Gazze'ye yardım götüren gemilere yapılan operasyon ve İskenderun'da Deniz İkmal Destek Komutanlığına yapılan saldırılar nedeniyle ara verildi.

Ahi Evran Üniversitesi 4. Geleneksel Bahar Şenlikleri açılış töreninin ardından iptal edildi. Programa, Vali Mehmet Ufuk Erden, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Erksin Güleç, davetliler çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Salman, açılış konuşmasının başında, Mavi Marmara gemisinde ölen vatandaşlar ile İskenderun'da ölen askerler için üzgün olduğunu belirterek, şenlik gününe denk gelmesinin talihsizlik olduğunu söyledi.
Üniversitenin kurulduğu günden bu güne kadar bir değerlendirme de yapan Salman, "Burası kurulduğunda 2 fakülte, 2 yüksekokul ve 4 meslek yüksekokulu olmak üzere 8 birimde 37 programda 7 bin 100 öğrenciye eğitim öğretim vermekteydi. Geçen eğitim öğretim yılında 34 yeni program açarak 71'e yükselttiğimiz bu sayıya bu sene 77 daha ekleyerek 148'e çıkardık" dedi.

Salman, 11 bine ulaşan öğrenci sayısından sonra bir müjde daha vereceği söyleyerek, üniversitenin yeni bir fakülteye kavuştuğunu dile getirdi. YÖK'ten Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinin izninin alındığını vurgulayan Salman, "Bunun yanında 4 yıllık yabancı diller yüksekokulu açma iznini de aldık. Kırşehir için önemli bir bilgiyi sizinle paylaşmaktan çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Rektör Salman, hedeflerinden de bahsederek, toplam öğrenci sayılarını 20 bine, akademik personel sayısını 800'e ve idari personel sayısını da 400'e çıkarmak istediklerini vurgulayarak, "bunların yanında en önemlisi de, tüm birimlerimizi modern merkezi bir yerleşkenin içine alacak tesisin inşası önceliğimizdir" ifadelerini kullandı.

Günün Önemli Haberleri