Kırmızı ette artış, yumurtada azalış

Abone ol

Kırmızı et üretimi, 2014 yılının ilk çeyreğinde 184 bin 975 ton olarak tahmin edildi. Yumurta üretim miktarı ise bir önceki aya göre yüzde 0...

Kırmızı et üretimi, 2014 yılının ilk çeyreğinde 184 bin 975 ton olarak tahmin edildi. Yumurta üretim miktarı ise bir önceki aya göre yüzde 0,2 azaldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı Ocak-Mart dönemine ait ’Kırmızı Et Üretimi’ verilerini açıkladı. Toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği bir önceki döneme göre yüzde 49,8, bir önceki yılın aynı dönemine göre de yüzde 11,3 oranında azaldı.
Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 49,3 oranında azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,3 oranında azaldı. Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 49,9 oranında azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,8 oranında azaldı.

YUMURTA ÜRETİMİ AZALDI
Yumurta üretim miktarı bir önceki aya göre yüzde 0,2 azaldı.
TÜİK, 2014 yılı Mart ayı ’Kırmızı Et Üretimi’ verilerini de açıkladı. Buna göre mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış yumurta üretim miktarı bir önceki aya göre yüzde 0,2 azaldı.
Kesilen tavuk sayısı bir önceki aya göre yüzde 3 artarken, tavuk eti üretimi ise yüzde 0,2 azaldı. Kesilen hindi sayısı bir önceki aya göre yüzde 0,3, hindi eti üretimi ise yüzde 6,8 artış gösterdi.
Takvim etkisinden arındırılmış yumurta üretim miktarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre kesilen tavuk sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6, tavuk eti üretimi ise yüzde 10 arttı.
Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre kesilen hindi sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 artarken hindi eti üretimi de yüzde 44,3 artış gösterdi.

TOPLANAN SÜT MİKTARI MART AYINDA ARTTI
TÜİK’in 2014 yılı Mart ayına ait ’Süt ve Süt Ürünleri Üretimi’ verilerine göre toplanan inek sütü miktarı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artış gösterdi.
TÜİK, 2014 yılı Mart ayı ’Süt ve Süt Ürünleri Üretimi’ verilerini açıkladı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 arttı.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 4,4 azalış, inek peyniri üretimi yüzde 1,6 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 2,1 artış gösterdi.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, 2014 yılı Mart ayında yoğurt üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,6 artış, ayran üretimi ise bir önceki aya göre yüzde yüzde 0,8 artış gösterdi.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri