Kılıç’tan olaylı derbi açıklaması

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, çıkan olaylar nedeniyle yarım kalan Beşiktaş-Galatasaray maçıyla ilgili konuştu. <br/>10 kapının kırılara...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, çıkan olaylar nedeniyle yarım kalan Beşiktaş-Galatasaray maçıyla ilgili konuştu.
10 kapının kırılarak güvenlik bandının delindiği ifade eden Kılıç, yaşananlardan sonra muhtemelen 6222 sayılı kanunda güvenlik kriterleriyle ilgili düzenlemenin kaçınılmaz hale geleceğini söyledi.
Bir de olayın kanuni boyutu, 6222 sayılı kanunun ihlalleri olduğunu belirten Kılıç, kanunu ihlal edenlerle alakalı olarak tek tek tespitlerin, işlemlerin yapılacağı ifade etti. "Kamuoyunda dünden beri tartışılan 6222 sayılı kanunu ihlal edenlere para ve seyirden men cezası yeterli mi, değil mi? Hapis cezası getirme gereği var mı, yok mu? Bunu da tartışmaya açığız, dünyadaki uygulamalarına bakarız" diyen Kılıç, "Dün gece yaşananlardan sonra hem elektronik bilet uygulaması, hem de stadın içini 360 derece dışıyla birlikte görecek kameralı sistem uygulamasına yönelik gereken önlemler alınmalı. Ayrıca, kameralı güvenlik sistemine paralel seyirden men cezası alanların stada girişini kesin olarak engelleyecek bir yüz tarama sistemi kurulması da değerlendirilecek" dedi.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri