Kılıçdaroğlu broşüre çok kızdı

Abone ol

Ataşehir'de imzasız broşürler dolaşıyor. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dağıtanları cesaretli olmaya çağırdı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar gününü kutlamak için Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde biraraya gelen sanatçıları ziyaret etti.

Burada basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu düşen helikopterin bulunamamasına dedğindi. Helikoptere hala ulaşılamamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Niçin bu insanlarımıza ulaşılamıyor, hangi gerekçeyle ulaşılamıyor? Önce açıklama yapıldı nokta olarak yeri belirlendi diye. Nokta olarak belirlenen yer eğer varsa buraya mutlaka ulaşılması lazım. Türkiye'nin teknolojik altyapısının, bilgi altyapısının, insan altyapısının buna yeterli olduğunu sanıyorum. O nedenle hükümetin çok daha açık, net ve hangi gerekçeyle ulaşılmadığı konusunda bizi aydınlatması lazım. Belki o insanların çoğu hayattaydı helikopter düştüğünde, o insanların yaşam umudu var mı yok mu o konuda ciddi endişeler, kuşkular oluşmaya başladı" diye konuştu.

ATAŞEHİRDE DAĞITILAN CHP BROŞÜRÜ

Gürsel Tekin, kendisi Kılıçdaroğlu ve Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi hakkında aleyhte yazıların yer aldığı Ataşehir'de dağıtılan imzasız broşürler için "Biz son derece yürekli bir şekilde AKP ile ilgili iddialarımızı altına imzamızı atarak söylüyoruz" dedi. Konuya ilişkin Kılıçdaroğlu da, "Karalamayla siyaset yapmasına karşıyız. Siyaset adamı eğer halka güven verecekse elbette eleştiri hakkını kullanacaktır ama eleştirinin tutarlı olması lazım. Biz eleştiriyi yaparken açık yüreklilikle çıkıyoruz eleştirimizi yapıyoruz. Elimizde belge varsa ki, olmasına özen gösteriyoruz, belgeyi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Ama bizim aleyhimize bir karalama kampanyası başlatarak, kimin tarafından yazıldığı belli olmayan, o yürekliliği göstermeyen, o cesareti göstermeyen birisinin bu tür bir broşür dağıtmasını doğrusunu isterseniz kabul etmiyorum. Bir de işin tuhaf tarafı bunlar kendilerini müslüman olarak tanıtırlar, müslümanlığa da yapılmış en büyük hakarettir. Bir insana hakaret etmenin, iftira atmanın, haksız yere karalamanın bir mantığı olabilir mi?"

Kılıçdaroğlu daha sonra Şişli'de seçim turuna devam etti.

BROŞÜR DAĞITIMINDA OLAY

Dün akşam saatlerinde Ataşehir'de park halindeki otomobillerin ön camlarına ve evlerin kapılarına Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi ile Gürsel Tekin aleyhine imzasız broşürler dağıtılması CHP'lilerin tepkisini çekti. CHP'liler, imzasız broşürleri dağıttığını öne sürdüğü AKP minibüsündeki kişileri polise şikayet etti. AKP'liler de araçlarının gasp edildiğini öne sürünce iki taraf da karakolluk oldu.


Günün Önemli Haberleri