Kerkük yönetimi meydan okudu: O bayrak inmeyecek

Abone ol

Kerkük'te Irak bayrağının yanına Kürt bayrağının da çekilmesini yasaklayan Bağdat yönetimine karşı çıkan bir açıklama geldi.

Kerkük'teki bayrak krizinde,  Bağdat yönetiminin Kürt bayrağını yasaklamasına krizi tırmandıracak bir cevap geldi. Kerkük İl Meclisi Başkanı Rebwar Talabani, "Kürdistan Bayrağı sonsuza dek Kerkük kentinde dalgalanacaktır" dedi.

Kerkük İl Meclisi Başkanı Rebwar Talabani,  Kerkük'te basın toplantısında yaptığı açıklamada,  Irak Parlamentosu'nun,  Kerkük'te  Irak Federal Bayrağı dışında başka bir bayrağın asılmasını yasakladığı kararının, kendilerini ilgilendirmediğini duyurdu.

"BAYRAĞI İNDİRMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

Kerkük'te basın toplantısında karara tepki gösteren Rebwar Talabani,  Irak Parlamentosunun  Kerkük'te  Kürdistan Bayrağının indirilmesine ilişkin aldığı kararın, kentte yaşayan bütün halkları rahatsız ettiğini belirterek, alınan kararın yanlış olduğunu vurguladı.

Kürdistan Bayrağının gönderden indirilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Talabani, " Kürdistan Bayrağı sonsuza dek  Kerkük kentinde dalgalanacaktır" dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: GEREKİRSE BM'YE GİDERİZ

Bayrak krizinde  Bağdat yönetimiyle aynı safta duran ve  Kerkük'te Kürt bayrağına karşı çıkan  Türkiye, bu konudaki kararlılığını bu akşam bir kez daha vurgulamıştı. Başbakan  Binali Yıldırım, katıldığı canlı yayınd, bayrak krizinde gerekirse konunun  Birleşmiş Milletler'e kadar taşınacağını söylemişti.

Günün Önemli Haberleri