Kartal'da ölenlerin isimleri Süleyman Soylu açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Kartal'da çöken binayla ilgili son durumu paylaştı. Soylu, '14 kişi hayatını kaybetti, 14 yaralı' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokağı'ndaki Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesiyle ilgili açıklama yaptı. Soylu, "Şu ana kadar 14 vatandaşımızı kaybettik, 14 vatandaşımızı da göçükten, sağ çıkarabildik." dedi.

Soylu şunları söyledi: “Dün akşam saat 11.00’de kayıp sayımız 11’di. O saatten sonra 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Sağ kurtulamadılar. Hafif yağmurun herhangi bir yavaşlatıcı engeli söz konusu değil. 14 yaralımızın durumu iyi. Göçük altında kalanları sağ salim şekilde çıkarmayı umut ediyoruz.”

SOYLU: SORUMLUSU KİMSE CEZASINI BULACAK Bakan Soylu, binanın çökme nedeniyle ilgili olarak, "Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığımız geniş kapsamlı bir soruşturma yapıyor. Şu anda ne söyleniyorsa doğru değil. Binanın yapım anına, kim tarafından nasıl yapıldığı yönünde söylenenler var. Kolonların kesilmesi ve diğerlerinin tevatür olduğunu, netleşmiş bilgilerin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılacak açıklamaya kadar itibar edilmemesi gerekir. Biz net olmayan hiçbir bilgiyi paylaşmıyoruz. Bu olayın müsebbibi kimse cezasını bulacaktır" dedi.

Diğer Videolar