Karabükspor Beşiktaş maçının öncesi-oranları-istatistik

Abone ol

Spor Toto Süper Lig 27.hafta karşılaşmasında KDÇ Karabükspor evinde Beşiktaş'ı ağırlıyor.

Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta ikinciliğe yükselen Beşiktaş, zorlu KDÇ Karabükspor deplasmanına konuk oluyor.

Geçen hafta seyircisinden yoksun oynadığı Akhisar Belediyespor'u 3-0 mağlup ederek ligde ikinciliğe yükselen Beşiktaş'ta tek hedef galibiyet.

Ligde oynadığı son dört karşılaşmada iki galibiyet ve iki beraberlik alan Siyah-beyazlılar, rakiplerininde puan kaybetmesiyle kendisini bir anda ikinci sırada buldu. Kağıt üzerinde Avrupa Kupaları'na katılma şansı bulunan ev sahibi ekip ise ligde son altı karşılaşmada sahadan galip ayrılamadı.

İddaa oranları
3.30 3.30 2.15 (ALT 1.80 - ÜST 1.90)

Yedeklerde genç bir isim
Futbol A takımından sorumlu yönetim kurulu üyesi Ahmet Kavalcı'nın başkanlığında kara yoluyla Karabük'e giden Beşiktaş'ın kadrosunda şu futbolcular yer alıyor:

Tolga Zengin, Cenk Gönen, Enes Fidaye, İsmail Köybaşı, Uğur Boral, Motta, Franco, Dany, Serdar Kurtuluş, Kerim Frei, Necip Uysal, Muhammed Demirci, Veli Kavlak, Hutchinson, Olcay Şahan, Jones, Oğuzhan Özyakup, Mustafa Pektemek ve Almeida.

Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic, Beşiktaş 17 Yaş Altı Futbol Takımı kalecisi Enes Fidaye'yi de Karabükspor maçı kadrosuna dahil etti.  
 
 

Beşiktaşlı futbolculara doping
Akhisar’ı geçen hafta farklı yenerek, Süper Lig’de 5 hafta sonra 2. sıraya yükselen ve gözünü Şampiyonlar Ligi’ne diken Beşiktaş’ta, teknik heyet ve futbolculara prim dopingi geliyor.

Fenerbahçe, Avrupa’da 1 sezon daha cezalı olduğu için sezonu 2. sırada bitirse bile Devler Ligi’ne direkt katılma şansı yakalayacak olan Kartal’da yönetim işi sağlama alacak. Başkan Fikret Orman’ın, grup maçlarına ön eleme oynamadan gidilmesi halinde futbolculara adam başı 100’er bin euro prim vermeyi plandığı öğrenildi. Lig sonunda ödenecek bu rakamın henüz yönetim kurulu kararına bağlanmadığı ancak kısa süre içinde oyunculara açıklanacağı kaydedildi.

Şampiyonlar Ligi’nden gelmesi beklenen yaklaşık 25 milyon euro ile rahat bir nefes almanın hesaplarını yapan siyah-beyazlı yönetim, Teknik Direktör Slaven Bilic’e de özel bir prim verecek.

Beşiktaş kaleyi gole kapadı
Ligde geride kalan 26 hafta sonunda kalesinde sadece 24 gol gören Beşiktaş'ın defansı, geçen sezonki kötü performansını unutturmuşa benziyor. Özellikle geçen sezon 26 hafta sonunda kalesinde 38 gol gören siyah beyazlılar, bu sene kalesinde 24 gol gördü. Özellikle sezon başı Trabzonspor'dan transfer edilen kaleci Tolga Zengin'in başarılı performansı en büyük etken. Kolombiyalı genç defans oyuncu Pedro Franco'nun, Ersan Gülüm ile olan uyumlu oyunuda gelecek için umut veriyor. 
 
 

Franco, Veli Kavlak ve Olcay Şahan ceza sınırında
Siyah-beyazlı takımda Karabükspor maçı öncesi, savunmanın önemli ismi Franco ile orta alanın değişilmez oyuncuları Olcay Şahan ve Veli Kavlak sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Bu üç futbolcu, bugün yapılacak karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde, bir sonraki hafta evinde oynayacağı Kayserispor maçında forma giyemeyecek.

Beşiktaş'ta çok sakat var
Beşiktaş'ta sakat futbolcu sayısının çok olması teknik direktör Bilic'i kara kara düşündürüyor. Sivok ve Gökhan Töre'nin sezonu kapatmasından sonra geçen hafta Holosko'nun sakatlanması Bilic'in ilk 11 planlarını bozdu. Beşiktaş'ta bu üç ismin dışında ayrıca Escude, Ersan, Ömer ve Fernandes'de sakatlıkları dolayısıyla kadroda yer almıyor.

Karabük'te tek eksik
Sakatlık konusunda Karabükspor, Beşiktaş'a göre daha şanslı. Karabük'te çapraz bağlarından sakatlığı bulunan Hakan Özmert dışında bir eksik bulunmuyor. 

  

Muhtemel 11'ler
KDÇ Karabükspor: Waterman, Erdem, Yiğit, Mabiala, İshak, Carioca, Sow, Musa, Furkan, Erkan, Eneramo

Beşiktaş: Tolga, Necip, Franco, Dany, Motta, Veli, Atiba, Jones, Oğuzhan, Olcay, Mustafa

Sakat oyuncuların çokluğundan dolayı kadro kurmakta zorluk çeken teknik direktör Bilic,

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda oynanacak karşılaşmanın hakemi ise Tolga Özkalfa.

Bu sezon 13 Süper Lig maçında görev yapan Tolga Özkalfa 9 kez kırmızı kartına başvurdu. Beşiktaş'ın iki, Karabükspor'un ise tek maçını yöneten hakem ile iki takımda hiç kaybetmedi.

Beşiktaş üstün
Bugüne kadar 13 kez karşılaşan iki ekipte üstünlük Beşiktaş'ta bulunuyor. Yedi kere sahadan galip ayrılan Siyah-beyazlılar rakibine bir kere kaybetti. Karabük'te geçen sezon oynanan karşılaşmayı Beşiktaş 3-0 kazanırken, ligin ilk yarısındaki mücadele 0-0'lık beraberlikle sonuçlanmıştı.

Günün Önemli Haberleri