Kanada’da terör saldırısı önlendi

Abone ol

Kanadalı yetkililer, ‘El Kaide’nin İran’daki unsurlarından aldıkları destekle bir yolcu trenine yönelik terörist saldırı hazırlığı içinde olan iki yabancı uyruklu kişinin gözaltına alındığını’ açıkladı.

Kanada’da El Kaide bağlantılı iki kişinin bir yolcu trenine yönelik saldırısının önlendiği açıklandı.

Kanadalı yetkililer, ‘El Kaide’nin İran’daki unsurlarından aldıkları destekle bir yolcu trenine yönelik terörist saldırı planlayan iki yabancı uyruklu kişinin gözaltına alındığını’ açıkladı.

Yetkililerin açıklamasına göre 30 yaşındaki Chiheb Esseghair ve 35 yaşındaki Raed Jaser, Pazartesi günü Montreal ve Toronto’da gözaltına alındı.

Zanlıların Toronto bölgesine bir yolcu trenine yönelik saldırı hazırlığı içinde olduğu ancak bunu ne zaman yapmayı planladıklarının belirlenemediği açıklandı.

Güvenlik yetkilileri, zanlıların kapsamlı bir takip sonucunda yakalandığını, bu kişilerin Kanada vatandaşı olmadıklarını ve El Kaide’nin İran unsurları tarafından desteklendiğini belirttiler.

AP Haber ajansı, ABD Adalet Bakanlığı’ndan bir yetkilinin, Kanada’daki girişimle Boston’daki saldırılar arasında bir bağ olmadığını söylediğini bildirdi.

Günün Önemli Haberleri