Kamer Genç'in anası ana değil mi?

Kamer Genç, 25 Nisan tarihinde meclis oturumunda aile ve Sosyal politikalar Bakanı Fatma Şahin'e, bir dergideki yazısından dolayı soru sordu.

Nesrin YILMAZ nesriny@internethaber.com

Kamer Genç, 25 Nisan tarihinde meclis oturumunda aile ve Sosyal politikalar Bakanı Fatma Şahin'e, bir dergideki yazısından dolayı soru sordu. Soru gayet normal bir soruydu. "Neden Çanakkale Zaferi'ni anarken büyük komutanlar dediniz de neden Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini anmadınız."

Meclisin bir anda karışmasına neden olan soru bu. Ardından da bir görüşünü dile getirdi. Dedi ki; "Eğer Atatürk olmasaydı şimdi kimbilir hangi şeyhin bilmem kaçıncı hanımı olacaktınız."

Neresinden baksan terbiye sınırlarını falan zorlayan bir soru değil. Belki karşısındaki Bakanın kadın olması sorunun hassasiyetine sebep oldu. Çünkü kadınlığa vurgu vardı. Ama bu soru, ne edepsizlikle, ne terbiyesizlikle açıklanacak bir olay değildi. Üstelik CHP Atatürk'ün kurduğu parti. Bu partide görev yapan bir milletvekilinin böyle bir soru sorması çok abes değil. Yine de her şeye rağmen Fatma Şahin'in kadınlığına vurgu yapmasından dolayı bir özür dileyebilirdi.

FATMA ŞAHİN GENÇ'İ KINADI

O gün Fatma Şahin Kamer Genç'i sert bir dille kınadı. Öyle ki, sanırım meclis bir daha Fatma Şahin'i o kadar sinirli görmez. Kamer Genç kendini savunamadan AK Parti sıraları ayaklandı, birlik beraberlik örneği sergilediler. Bakanlarına sahip çıktılar. AK Parti sıraları Kamer Genç'in üzerine yürüdü, oturuma ara verildi, arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Akif Hamza Çebi Fatma Şahin'i arayarak özür diledi. O da kendi milletvekiline sahip çıkabilirdi ama AK Partililerle birlik olmayı tercih etti. Çünkü haksızlık karşısında susmak dilsiz şeytan olmak demekti! AK PArtili kadınlar da toplandılar, bir basın açıklamasıyla Kamer Genç'i kınadılar, çok tepkiliydiler. Aslında güzel bir beraberlik örneği sergilediler!

CHP KAMER GENÇ'E SAHİP ÇIKMADI

Oturuma ara verildiği sırada konuştuğum Kamer Genç, kedini savunuyordu. "Ben Fatma Şahin'in şahsına yönelik bir şey söylemedim, kadınlara Atatürk'ün tanıdığı haklardan bahsettim, bu kadar tepki vermesinin nedeni Bakanlığın kirasını sormamdı" dedi.

Aradan sonra Genel Kurula girmeyen Kamer Genç'e tek bir CHP'li bile sahip çıkmadı. Hatta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da buna dahil. Peki, neden? Kamer Genç hakaret mi etmişti küfür mü etmişti? Hayır, sadece soru sormuştu. Fatma Şahin bu sözlerinden dolayı Kamer Genç'i mahkemeye verdi.

BAŞBAKAN ÇOK AĞIR KONUŞTU

30 Nisan Salı günü grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan hem Kamer Genç'e hem de Kılıçdaroğlu'na çok ağır sözlerle yüklendi: “Benim dilim o şahsa milletvekili ya da adam demeye varmıyor. Bir müsfette tarafından Bakanımıza, bir hanımefendiye, bir eşe, bir anneye ağza alınmayacak ifadelerle saldırı düzenlendi. Bu saldırıyı, bu edepsizliği, bu şenayeti şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. CHP’den samimi bir özür gelmedi. Ağzına dürüstlük kelimesini aldığında bu edepsiz vekili hatırlatacağız. Kadın hakları, eşitlik dediğinde üyelerinin bu densizliğini hatırlatacağız. Kılıçdaroğlu, ‘Yalancıdan başbakan olmaz’ demiş, Kılıçdaroğlu haklı, yalancıdan başbakan olmaz. Milletim bu ülkede Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapmaz, yapmıyor. Edepsizi Meclis’e alan, kollayanı da başbakan yapmaz.”

ZEYİD ASLAN SAHNEYE ÇIKTI

Grup toplantısından iki gün sonra meclis kürsüsünde konuşan Kamer Genç'in üzerine yürüyen Zeyid Aslan, Genç'e ağıza alınmayacak küfürler etti. Meclis tutanaklarına geçen küfürler açık açık yazılamadığından üç noktayla verildi. Bu küfürlerden sonra AK Partide birkaç cılız ses dışında bu küfürleri kınayan olmadı. Ertesi gün Bülent Arınç, bu sözlerin partilerine ve Zeyid Aslan'a yakışmadığını, gerekenin yapılması gerektiğini söyledi. Aslan disipline verildi, herkes partiden ihraç edilmesini beklerken disiplin kurulu Zeyid Aslan için işlem yapılmamasına karar verdi. Zeyid Aslan Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu başkanlığı ve üyeliğinden de istifa etmişti. Tek zararı bu oldu.

BU KARAR NE ANLAMA GELİYOR?

Aslında burada partinin, söyleyen kişinin kimliğinin hiçbir önemi olmaması gerekiyor. Kamer Genç'e yapılan "edepsiz" yakıştırması Zeyid Aslan'ın sözlerinin yanına yapıştırıldığından utançtan yüzü kızarabilir. AK Parti, kendi milletvekili tarafından zikredilen, günyüzü görmemiş küfürler üzerine, üstelik içinde hakaret cümlesi geçmeyen bir soru yüzünden Kamer Genç'i neredeyse bütün vekilleriyle kınamışken, AK Partili vekiller twitter'da Kamer Genç için "özlü" sözler düzerken Zeyid Aslan'a ödül veriyorsa, bu olay sonrası yapılacak, "iktidarın gücünü tepe tepe kullanıyorlar, kendi vekilleri küfredince iyi, bizimkiler soru bile soramıyor, AKP'nin adaletten yoksunluğuna kanıt" ve benzeri cümlelere de hazırlıklı olmalı.

KAMER GENÇ'E İKİ PARTİNİN DE ÖZÜR BORCU VAR

Bu işten en zararlı Kamer Genç çıktı diyebiliriz. Kendi partisinden de, AK Partiden de dışlandı. Yemediği hakaret kalmadı. Mahkemeye verildi, ölmüş annesine sinkaflı küfürler edildi, bu da yetmiyormuş gibi edepsiz ilan edildi. Başta Başbakan Erdoğan ve yardımcısı Bülent Arınç olmak üzere, Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm CHP'nin Kamer Genç'e en büyüğünden özür bocu var. Çünkü bunca küfrü partinin kanatları altına alabilen bir parti içinde hakaret içeren bir tek kelime geçmeyen sözleri dolayısıyla bir milletvekilini edepsiz ilan edemez."

AK PARTİNİN KADINLARI NEREDE

Aslında en son sözümü sonraya sakladım. AK Partili kadınlar, bunca küfürü ağzına sığdırmayı, vicdanına etiket yapmayı başarabilmiş bir milletvekilini kınamayı düşünüyorlar mı, şu ana kadar düşünmedilerse bile, Kamer Genç'in annesi de olsa küfür edilenin bir kadın olmasından dolayı, disiplin kurulunun kararından dolayı da artık düşüneceklerine eminim! Küfür eden kendi partilerinden diye susacaklar mı?

Aradığım bütün AK Partili kadınlardan duyduğum cümle şu: "Bu konudan haberim yok, krulun kararını okumadım, okumadan yorum yapamam." 

Pes... Ben söylüyorum kararı zaten ve her gazetede var. Nesini bilmiyorsunuz, neden başka partiden biri sırf kaba davrandı diye basın toplantısı düzenlerken kendi küfürbaz vekilinize çığlık çığlığa susuyorsunuz."

Kamer Genç'in sorusu yüzünden hemen bir basın açıklamasıyla Genç'i kınayan AK Partili kadın vekiller neredeler? Yoksa küfürde bahsi geçen ana Kamer Genç'in anası olduğu için mi bu kadar sessizler?