Kamer Genç sonunda Uslu'ya patladı

Abone ol

CHP milletvekili Kamer Genç, bu kez kürsüye çıktı ve Salim Uslu'nun kendisine yönelik tavrının nedenini açıkladı

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, AKP'li Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'a, "Ben geçen sene bir beyin ameliyatı da geçirdim. Eğer o beyin kanaması tekrar tekerrür ederse onun sorumlusu sensin ve Salim Uslu'dur" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda konuşmak için kürsüye gelen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, salondan gelen tepkiler üzerine sözlerine, "Sayın Başkan, değerli milletvekilleri? Gel araya gir gir bakalım. AKP'liler söz atıyorlar, araya girmem" diyerek başladı. Genç, şöyle devam etti:

"Sayın Başkan, geçen gün ben burada Danışma Kurulu'nun raporu üzerine konuşurken bana gündeme gel, daha 4. dakikada 10 dakika konuşma hakkım varken sözümü kesti. Bir AKP'li milletvekili geldi yanıma, ben geçen sene bir beyin ameliyatı da geçirdiğim için, şiddetle beni itti. Ben buraya çarpıldım."

Genç'in sözlerini oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, "Sayın Genç, dün dünde kaldı" diyerek karşılık verdi.

"SORUMLUSU SENSİN VE SALİM USLU"

Geçen sene bir beyin ameliyatı geçirdiğini ifade eden Genç, "Ondan sonra arkadaşlar şunu vurgulamak istiyorum, eğer o beyin kanaması tekrar tekerrür ederse onun sorumlusu sensin ve Salim Uslu'dur. Millete ilan ediyorum" dedi.

Meclis Başkanvekili Yakut da, "Tarzınız, ahlakınızı gösteriyor" dedi.

USLU'NUN DERDİ KREDİ FAİZİYMİŞ

Genç, sözlerine şöyle devam etti:

"Salim Uslu'nun beni niye ittiğini sonradan fark ettim. Geçen sene KİT Komisyonu'nda Halk Bankası hesapları incelenirken meğer bu HAK-İŞ'e verilen 420 milyar liralık bir kredi vardı. Sonradan onun faizini indirdiler. Ondan bahsettiğim için bana bu husumeti beslediğini anladım."

Günün Önemli Haberleri