Kamalak'a göre süreçten barış çıkmaz

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İmralı görüşmelerinden barışın çıkmasının imkansız olduğunu savundu.

İmralı görüşmelerinden barışın çıkmayacağını öne süren Kamalak, bu görüşmelerin kendi kendini aldatma, zaman kaybı ve terör örgütünü meşrulaştırmaktan başka bir işe yaramayacağını kaydetti.

SP lideri Kamalak, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç Turizm Bölgesi(KTB) Selge Beach Hotel'de 2 gün sürecek Antalya Bölgesi İlçe Teşkilatları Siyasi Strateji Belirleme Toplantısı'na katıldı. Genel Başkan Kamalak, toplantıya geçmeden önce ülke gündemiyle ilgili basın mensuplarına açıklamada bulundu.

SP olarak ülkede 30 yıldır akan kanın durmasını istediklerini belirten Kamalak, İmralı görüşmelerinin kanın durması ve ülke barışına bir katkısının olmayacağını savundu. Kamalak, süreçle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Şunu kesinlikle söyleyeyim. İmralı'dan barış çıkmaz. Görüşmelerden barış beklemek kendi kendimizi kandırma ve zaman kaybı olur. İmralı görüşmelerinde olsa olsa terör örgütü meşrulaşmış olur. Bir sorunu temeline inmeden hiçbir zaman çözüme kavuşturamazsınız. Görüşmelerden önce terörü oluşturan unsurlar, terör örgütünün finansman kaynakları, terörü besleyen kaynaklar ve teröristlere silah sağlamanın önü kesilmeli. Bizim tespitimize göre 38 ülke terör örgütüne yardım ediyor. Terörü oluşturan şartlar bitirilmeden görüşmelerden barış çıkmaz."

Hükümetin, 'İmralı ile biz değil devlet görevlileri görüşüyor’ sözünün çelişkili bir durum olduğunu ifade eden Kamalak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın düne kadar TBMM'de grubu bulunan BDP'lilere terör örgütünün Meclis'teki uzantıları diyerek görüşme yapmadığını hatırlatarak, ardından da Türk mahkemeleri tarafından ömür boyu hapse mahkum olanla, Abdullah Öcan'la görüşme yaptırılmasının yaman çelişki oluşturduğunu kaydetti. Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hükümetin İmralı görüşmelerinde bir çelişki var. Düne kadar terör örgütünün Meclis'teki uzantılarıyla görüşmeyiz diyenler Türk hukukuna göre 30 bin insanın katiliyle görüşme yapıyor. İmralı görüşmelerinden barış çıkmaz. Hukuken de mümkün değil. Aslında hukuken cezaya çarptırılmış ve özgürlüğü kısıtlı kişilerin iradeleri hukuken geçersizdir. Bu tür durumlarda temsilci atanmalı."

"2-B ARAZİLERİNİ KÖYLÜNÜN ELİNDEN ALMAYA HİÇ KİMSENİN HAKKI YOK"

Hükümetin, dededen toruna kalan 2-B arazileri hususunda yanlış yaptığını söyleyen Kamalak, toplumsal denge ve barışın sağlanması için iktidarın 2-B hususunda yeniden düzenleme yapması taraftarı olduklarını kaydetti. Dededen toruna intikal eden araziler için yeniden düzenleme yapılmadığı takdirde değerli arazilerin ölü fiyatına zengin ve varlıklı insanların eline geçeceğini belirten Kamalak, bunun da toplumda huzur ve barış ortamını zedeleyeceğini dile getirdi.

Ülkede en fazla 2-B arazilerinin bulunduğu şehrin İstanbul ve Antalya olduğunu hatırlatan Kamalak, "Dededen toruna intikal eden araziler hususunda hükümetin yeni bir düzenleme yapma taraftarıyız. Bu yapılmadığı sürece toplumda denge ve barış zedelenir. Osmanlı döneminden kalma tapu kayıtları bulunan araziler asıl sahiplerine verilmeli. Ölü fiyatına zengin ve varlıklı insanlara satılmamalı. Böyle bir sistemde zengin daha zengin, fakir daha fakir olur. Bu da toplumda dengeyi bozar. Devlet hırsızlık, hatta adam öldürmede bazı davalarında zaman aşımına gidiyor. 2-B arazilerinde de zaman aşımına giderek dededen toruna intikal eden toprağı asıl sahibine vermeli." diye konuştu.

Kamalak, konuşmasının sonunda hasta olan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerini ileterek, bir an önce görevinin başına dönmesi temennisinde bulundu.

Günün Önemli Haberleri