Kamalak kurtuluş için yol gösterdi

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İslam ülkelerinde yaşanan çatışmalara dikkat çekti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "İslam alemi her gün küresel emperyalizmin saldırısına uğruyor. Her taraf, kan ve gözyaşına boğuluyor. Tek çare kardeşlerin bir araya gelmesidir. Kurtuluş birliktedir. Ancak İslam Birliği ile tüm sorunlarımızı çözeriz. Birlikte rahmet vardır" dedi.

Partisinin Ağrı İl Başkanlığınca bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına katılan Kamalak, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayının önemine değindi.

İslam Birliği ve kardeşlik hukukunun temellerini atmak için Ağrı'ya geldiğini belirten Kamalak, cihad erleri olarak aynı çatıda toplandıklarını ifade ederek, "Biz bir bütünüz, hepimiz kardeşiz. Yüce Rabbimiz, 'Müslümanlar kardeştir' buyurmuştur. Gelin bir olalım, İslam Birliği'ni oluşturalım. Bizler neden İslam Birleşmiş Milletler Devletini kurmayalım? İlk kıvılcımı Ağrı'dan bekliyoruz" diye konuştu.

İslam ülkelerinin her gün bazı dış güçlerin saldırısına maruz kaldığını ifade eden Kamalak, Müslümanların zulümlerden ancak bir araya gelerek kurtulacağını dile getirdi.

İslam Birliği'nin kurulmasının şart olduğunu belirten Kamalak, şunları söyledi:

"İslam Birliği için koşuşturmak zorundayız. Eğer koşmazsak, terlemezsek amacımıza ulaşamayız. İslam coğrafyasına göz attığımızda her taraf, kan ve gözyaşıyla boğulmaktadır. İslam alemi her gün küresel emperyalizmin saldırısına uğruyor. Her taraf, kan ve gözyaşına boğuluyor. Tek çare kardeşlerin bir araya gelmesidir. Kurtuluş birliktedir. Ancak İslam Birliği ile tüm sorunlarımızı çözeriz. Birlikte rahmet vardır. Diğer İslam ülkeleri bizden adım atmamızı bekliyor."

Kamalak, partiden ayrılanlara seslenerek, "Bizden, Milli Görüş'ten ne gibi bir zarar gördünüz de yönünüzü başka yerlere çevirdiniz, biz suç mu işledik? Biz hata etmedik, sizleri yanıltmadık, yalan söylemedik. Bu kutsal yolculukta önünüze barikatlar kuruldu, üzerimize tanklar yürütüldü, yolumuz kesildi ama asla bu ulvi davadan taviz vermedik" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri