Kamalak alkol düzenlemesi için ne dedi?

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, alkollü içki satışına yönelik düzenlemeye destek verdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, alkollü içki satışına yönelik düzenlemeye ilişkin, "Alkolün yasaklanması hem anayasa hem de dinimizin gereğidir. Hükümetin almış olduğu kararı destekliyorum" dedi.

Kamalak, partisinin İzmit'teki bir otelde düzenlediği "İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, hükümetin yeni anayasa çalışma paketinde ne olduğunu bilmediklerini söyledi.

Sadet Partisi olarak başkanlık sistemine prensip olarak karşı olmadıklarını anlatan Kamalak, "Ama mahiyetini bilmediğimiz bir sisteme de peşinen 'evet' diyecek değiliz" şeklinde konuştu.

Eyalet sistemini desteklemediklerini vurgulayan Kamalak, "Bu sistemle ilgili endişemiz var. İslam Birliği kurulsa böyle bir endişemiz olmaz" ifadesini kullandı.

Alkollü içki satışına yönelik mecliste yapılan düzenlemeye de değinen Kamalak, şunları kaydetti:

"Alkolün yasaklanması hem anayasanın gereği hem de dinimizin gereğidir. Anayasa yapıcıları herhalde bu milletin kötülüğünü isteyerek o hükmü koymuş değiller. Tüm insanlığı yaratan yüce Rab, kullarının kötülüğünü isteyerek içkiyi haram kılmış değildir. Böyle bir düzenleme gerekliydi ama tam yeterli değil. Böyle de olsa hükümetin almış olduğu kararı, çıkarmış olduğu kanunu destekliyorum."

Günün Önemli Haberleri