İYİ Parti karar için toplandı! CHP ile işbirliği yapılacak mı? GİK sonrası açıklama yapılacak

Abone ol

İYİ Parti'de 31 Mart seçimleri için karar günü. Daha önce seçimlere tek başına gireceğini açıklayan Meral Akşener, CHP lideri Özgür Özel'in teklifini bugün GİK'e soracak. Akşener, GİK öncesi Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleriyle toplandı. Saat 15:00'te de GİK toplantısı başladı. Partide kim ne diyor?..

İYİ Parti'nin Başkanlık Divanı Toplantısı gerçekleştirildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında, partinin genel merkez ek binasında yapılan Başkanlık Divanı Toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıya, başkanlık divanı üyelerinin yanı sıra İYİ Parti milletvekilleri ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri katıldı. 

CHP'nin teklifi ele alındı

Toplantıda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İYİ Partiye yönelik yerel seçimde işbirliği teklifi görüşüldü. Kurmaylar, Akşener'e bu konudaki görüşlerini bildirdi. Toplantının sona ermesinin ardından basın mensuplarının yanına gelen İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Gayet güzel, herkesin görüşlerini ifade ettiği bir toplantı oldu" dedi. İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı ise saat 15.00'te başladı.

'GİK'e sorup karar vereceğim' demişti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel başkan seçildikten sonra ilk kez ziyaret ettiği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e 31 Mart seçimleri için seçim işbirliği önerisi götürmüştü. Akşener ise öneriyi GİK’in onayına sunacağını belirterek, “Biz, MHP’nin aksine, demokratik bir partiyiz. Geçmişte ‘masaya otur veya kalk’ diyen de GİK’ti. O yüzden GİK ne derse onu yapacağım” yanıtını vermişti.

Sınırlı işbirliği kararı çıkacak...

Akşener, İstanbul ve Ankara'da parti il teşkilatlarıyla toplantılar yapıp 'işbirliği yapalım mı?' diye sormuştu. Tolantılardan, Ankara ve İstanbul için işbirliği mesajı çıkmıştı. İYİ Parti kulislerinde, Akşener’in, “Tek başımıza seçimlere gireceğiz” şeklindeki kararını, GİK üyelerinin “sınırlı işbirliğine kapı açılması” yönündeki tercihi sonrasında “değiştirebileceği” konuşuluyor.

Koray Aydın işbirliğine karşı çıkıyor!

Akşener GİK toplantısı öncesi partisinin bazı kurmaylarıyla bir toplantı yaptı. İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, işbirliğinin partiye zarar verebileceğini dile getirdi. İşbirliği istemeyenlerin tamamı mevcut söylem ile işbirliği yapılmasının tutarsızlık oluşturacağı ve kamuoyunda bunun geri tepeceği yönünde görüş belirttiler.

Cihan Paçacı dahil çoğunluktalar...

Toplantıda Cihan Paçacı’nın ise CHP ile işbirliği yapılması gerektiği yönünde görüş belirttiği öğrenildi. Paçacı’nın muhalefetin ve İYİ Parti’nin genel durumunu da değerlendirerek bu sonuca vardığını açıkladığı öğrenildi. Toplantıda işbirliği isteyenlerin çoğunlukta olduğu belirtilirken Akşener’in yalnızca dinlemekle ve not almakla yetindiği dile getirildi.

Günün Önemli Haberleri