İşte en büyük kongre merkezi

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 3’üncü ve Doğu Akdeniz’in en büyük kongre m...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 3’üncü ve Doğu Akdeniz’in en büyük kongre merkezi olan Efes Kongre Merkezi’nde son hazırlıklar devam ediyor.
Kamu ve özel sektör işbirliğinin Ege’deki en büyük yatırımı kapasitesiyle yapılan Kuşadası’ndaki Efes Kongre Merkezi, bugün saat 16.30’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. Açılış için Aydın ve ilçelerinden binlerce kişi Kuşadası’na akın etti. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan aramanın ardından salona alınan vatandaşlar, Başbakan Erdoğan’ın İzmir programının ardından Aydın’a gelişini beklemeye başladı.
2005 yılında temeli atılan Efes Kongre Merkezi konferans salonları, otel, sosyal tesisler, villa, amfitiyatro ve safari park gibi farklı bölümleri kapsıyor. Kuşadası Belediyesi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Uluslararası Kongre Tesisleri İşletmeciliği Şirketi (UKTAŞ), Aydın Özel İdaresi, Kuşadası Ticaret Odası, LİMAŞ, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bazı turizm işletmelerinin ortak olduğu Kuşadası Kongre Vadisi (KOMER) şirketi tarafından inşa edilen ve toplam maliyeti 250 milyon TL’yi bulacak olan Merkez, Avrupa’nın en büyük kongre merkezi projesi olarak tasarlandı. Toplam kapalı inşaat alanı 43 bin 54 metrekare olan Merkez için 250 bin metreküp hafriyat ve dolgu gerçekleştirildi. 20 Ocak 2013 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Anadolu Filarmonu Orkestrası’nın deneme konseriyle ilk faaliyetini gerçekleştiren Efes Kongre Merkezi, 10 bin kişinin kongre çalışması yapabileceği 5 salonu ile yerli ve yabancılara hizmet verecek.

HAYALDEN GERÇEĞE
Efes Kongre Merkezi hayali, Çam Limanı mevkiinde 41 bin 305 metrekare alanın tahsis edilmesiyle somut adımlara dönüştü. Merkezin yatırımını yapmak ve işletmek amacı ile TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ile Kuşadalı otelci ve turizmcilerin kurduğu Komer A.Ş gelişerek 226 ortaklı ve 120 milyon TL sermayeli bir şirkete dönüştü. Kamu ve özel sektör işbirliğinin Ege’deki en büyük yatırımı olan Efes Kongre Merkezi Avrupa’da ilk 10’da yer alıyor ve yalnızca Türkiye’nin değil, Doğu Akdeniz’in de en büyük kongre merkezi kabul ediliyor.
140 milyon TL inşaat maliyeti olan Efes Kongre Merkezi, inşaat özellikleri ve konumuna ilişkin bilgiler şöyle: Özel dekorların gizlenip hızla değiştirilebileceği “Sofita” teknolojisine sahip 2 bin 700 kişilik Büyük Oditoryum, 745 kişilik Alt Oditoryum, Ana salonu 2 bin 780 metrekare, bağlı iki fuayesi ile toplam 4 bin 415 metrekare kapalı ve 3 bin metrekare açık alana sahip. Sergi alanı, 3’e bölünebilen 800 kişilik toplantı salonu, 2’ye bölünebilen 400 kişilik toplantı salonu, 33 adet 45 ila 800 kişi kapasiteye sahip komite ve küçük toplantı odaları, toplam 6 bin 500 metrekareye yaklaşan açık teras alanları ile 8 bin kişilik yemek salonu, helikopter pisti.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri