İşte CHP'nin yayınladığı seçim sonuçları hangisi doğru

Abone ol

Sandıklar açıldı ancak birbirinden farklı veriler hakim. Anadolu Ajansı ile CHP’nin sonuçları birbirini tutmuyor. CHP'nin açıkladığı sonuca göre Recep Tayyip Erdoğan Yüzde 48.87 Muharrem İnce: Yüzde 35.93 bandında devam ediyor. Muharrem İnce ''Anadolu Ajansı manipülasyon yapıyor'' diye açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına giden Türkiye tercihini yaptı. Saat 17.00'da oy verme işlemi bitti ve ilk olarak Cumhurbaşkanlığı oylarının tasnifi yapıldı.

YSK'nın sandıklarda elde ettiği sonuçları Anadolu Ajansı anlık verilerle geçiyor. Buna göre seçim yarışı Recep Tayyip Erdoğan ile Muharrem İnce arasında geçiyor. Erdoğan yarışa fark atarak başlarken Meral Akşener büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Seçimler için hayli iddialı olan Akşener, zirve yarışından koparken üçüncülük için Selahattin Demirtaş ile çekişiyor. AA'ya göre Erdoğan açık ara önde ancak CHP'nin sonuçlarına göre yarış başa baş sürüyor. Sandıklar açıldı ancak birbirinden farklı veriler hakim. Anadolu Ajansı ile CHP’nin sonuçları birbirini tutmuyor. AA’nın verilerinde; Erdoğan yüzde 57 Muharrem İnce ise yüzde 27 civarında.

ERDOĞAN VE İNCE BAŞA BAŞ GİDİYOR: CHP’nin YSK’ya dayandırdığı seçim sonuçlarına göre açılan sandık sayısı 23.041… Yarışta durum şu şekilde;

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 48.87
Muharrem İnce: Yüzde 35.93
Meral Akşener: Yüzde 7.27
Selahattin Demirtaş: Yüzde 4.64
Temel Karamollaoğlu: Yüzde 1.86
Doğu Perinçek: Yüzde 1.43

MUHARREM İNCE'DEN AÇIKLAMA: AA MANİPÜLASYON YAPIYOR: Anadolu Ajansı’nın verilerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranının yüksek gösterilmesinin ardından twitter hesabından bir açıklama yapan Muharrem İnce, “Anadolu Ajansı manipülasyon yapıyor, Erdoğan'ın yüksek oy aldığı yerlerin sonuçlarını öncelikli veriyor. Sandık görevlilerimize sesleniyorum moralinizi bozup asla sandıkları terk etmeyin.” dedi

TEZCAN: HALA İDDİAMIZ DEVAM EDİYOR: CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Anadolu Ajansı’nın verdiği verilerin gerçek olmadığını savunarak basın açıklaması yaptı. Tezcan, “Birinci turda, bizim iddiamız sayın Erdoğan’ın seçimi alacağı yönündeydi, hâlâ iddiamız devam ediyor” dedi.

PARTİLİLER TEZCAN'IN SÖZLERİNİ DÜZELTTİ: Tezcan’ın sözlerinden sonra panik yaşayan partililer, araya girerek Tezcan’ın sözünü düzeltti.

KAFTANCIOĞLU CANLI YAYINDA YALANLADI: CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, FOX TV canlı yayınında konuştu. Anadolu Ajansı (AA) verileriyle kendi sistemlerine giren verilerin uyuşmadığını belirten Kaftancıoğlu, "20 dakika önce 7 bin 744 sandık sonucu sistemimize girdi. İnce yüzde 43.55, Erdoğan'ın oranı yüzde 44.91" dedi. Kaftancıoğlu, İstanbul'da sandıkların henüz yüzde 20'sinin açıldığını belirtti. 

AÇILAN SANDIKLARDAN ÇOK DAHA İYİYİZ: CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: ''İstanbul’da açılan sandıklarda çok iyi gidiyoruz ve anadolu ajansının verileriyle alakası yok. Hepimiz oylarımıza sahip çıkıyoruz. İlçelerde daha ıslak imzalar oluşturmadan sonuç veren bir AA var ne yazık ki''

Günün Önemli Haberleri