İstanbul'dan iki zıt kurban görüntüsü

Abone ol

Kurban Bayramı ve Hayvan Hakları Günü'nün çakışması İstanbul'da tezat görüntüler yaşanmasına neden oldu.

Kurban Bayramı'nn ilk günü geride kaldı. Kurbanlık kesimi için en çok tercih edilen birinci günde, özellikle İstanbul'da liginç görüntüler yaşandı. Zira Kurban Bayramı'nın birinci günü, Hayvan Hakları Günü ile çakıştı...

İstanbul Taksim'de bir grup kurban kesilmesini protesto ederken Başakşehir'de açık alanda kesim vardı. 'Bağımsız Doğa Hayvan aktivistleri Veganizim Özgürlüktür' adlı grup, kurban kesilmesini protesto etti. Galatasaray 'da, saat 13.00'da toplanan yaklaşık 20 kişilik grup, “Bütün hayvanlar birer çocuk, çocukları öldürmeyin" yazılı pankart açtılar.

"EN ÇOK İŞKENCE, TECAVÜZ VE KATLİAM YAPAN ÜLKELER MÜSLÜMAN ÜLKELER"

Ellerindeki taşıdıkları dövizlerle hayvanların kesilmemesini isteyen grup adına açıklama yapan, Kazım Çağın, “Bu yıl Kurban Bayramı ve Dünya Hayvanları Koruma Günü denk geldi. Bu katliamlar dinimizde yok. Araştırsınlar dünya ülkelerine baktığımız zaman en çok işkence, tecavüz ve katliam yapan ülkeler Müslüman ülkelerdir. Bu bir çelişkidir" diye konuştu. Öte yandan eylemcilerin yanında getirdikleri iki köpek çevredekilerin ilgi odağı oldu. Köpeklerden biri ağzıyla döviz tutarken, diğeri yanındakilerle çeşitli oyunlar oynadı.

 

BAŞAKŞEHİR'DE İSE BAMBAŞKA BİR GÖRÜNTÜ VARDI

Başakşehir'de belediyenin pankartlı uyarılarına rağmen açık alanda kurbanlık kesenler dikkat çekiyor.
Başakşehir Altınşehir Mahallesi'nde yasak olmasına rağmen bazı vatandaşlar boş arazide kurbanlık kesiyor. Bu arazinin hemen yanında ise Başakşehir Belediyesi'nin, 'Açık arazide kurban kesimi yapmak yasaktır' yazılı pankartı dikkat çekiyor. Bu alanda bazıları aldıkları kurbanlıkla fotoğraf çektirirken, bazıları ise arazide kaçan kurbanlıklarını yakalamaya çalışıyor. 

Günün Önemli Haberleri