İstanbul'da Nevruz coşkusu başladı!

Abone ol

İstanbul'daki Nevruz kutlamalarının adresi olan Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı’na girişler başladı.

Kazlıçeşme'de bugün Nevruz kutlamaları yapılacak. Nevruz kutlamaları için Kazlıçeşme'de son hazırlıklar yapılırken, polis miting alanı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Sabah saatlerinde çok sayıda polis, nevruz kutlamalarının yapılacağı Kazlıçeşme miting alanı çevresine gelerek burada geniş güvenlik önlemleri aldı.

Yüzlerce polis, alan çevresinde görevlendirilirken, çok sayıda TOMA da daha önce belirlenen noktalara konuşlandırıldı. Polis, miting alanına giden 10'uncu Yıl Caddesi'ni de araç trafiğine kapattı. Geniş katılımın beklendiği meydanda seyyar satıcılarda boş durmadı. Seyyar satıcılar, hem alan içinde hem de dışarıda tezgah açtı. Bu arada, Nevruz kutlamalarına gelen bir grup da miting alanının yakınında halay çekti.

BU YOLLAR KAPALI!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı’nda 22 Mart 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Nevruz Şenliği nedeniyle saat 07.30’dan etkinlik bitimine kadar bazı yollar trafiğe kapatılacağını duyurdu.

Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre trafiğe kapatılacak yollar şu şekilde:

“Onuncuyıl Caddesi (Topkapı girişi ile Yedikule ışıklar arası), Zeytinburnu varyanttan Kazlıçeşme’ye giriş, Zeytinburnu Önleyici Hizmetler Ekipler Amirliği önünden geçen Abay Caddesi, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi önü, Balıklı Rum Hastanesi önü, Kazlıçeşme Pazar önü (Muammer Aksoy Caddesi), Gerektiğinde Sahil Kennedy Caddesi Yenikapı ışıklar ile Bakırköy Taşhanlar Köprüsü arası.”

NEVRUZ'DAN EN RENKLİ KARELER İÇİN TIKLAYIN


Alternatif yol ve güzergahlar ise şöyle:

“Ekrem Kurt Bulvarı, D-100 Kuzey Güney yol, Vatan Caddesi, Millet Caddesi.”




Vatandaşlar polis kontrolü altında Kazlıçeşme Meydanı’na giriyor. Kazlıçeşme Meydanı’nda Nevruz için hazırlıklar tamamlandı. Polis ekipleri alana girişlerde kontrol noktaları kurdu. Kutlamaya gelenler arama noktalarında üst araması yapıldıktan sonra içeri alınmaya başlandı. Öte yandan özel harekat polislerinin de Yedikule’deki tarihi surlarda beklediği görüldü.



Emniyet ekipleri, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Kazlıçeşme Meydanı’na gelmeye başladı. Görev yerlerinde bekleyen polisler arama noktaları oluşturdu. Meydanın içine ve dışına da çok sayıda seyyar satıcı geldi. Köftecisinden midyecisine, sucusundan çaycısına kadar çok sayıda işportacı Kazlıçeşme’ye akın etti. Bazı gençlerin de erken saatlerde halay çektikleri görüldü.

Günün Önemli Haberleri