İstanbul'da nargile yasağı! İstanbul Valiliği kafe ve sosyal tesislerde nargile servisini durdurdu

Abone ol

İstanbul Valiliği, nargile salonu ve kafelerde nargile servisine yeni bir karar alınıncaya kadar ara verilmesine devam edileceğini duyurdu. İstanbul Valisi Davut Gül, yasağın nereleri kapsadığını açıkladı.

İstanbul Valiliği, "kafelerde nargile servisini yasaklandı" haberinin ardından yasağın kapsamıyla ilgili yeni açıklama yaptı. Yasağın sadece plaj, sahil, mesire alanları ve ormanlarda nargile içilmesini kapsadığı duyuruldu.

İlk açıklama kafaları karıştırdı

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Hıfzıssıhha Meclisinin 29.06.2021 tarihli ve 54 sayılı kararı ile de nargile salonu/kafesi olan iş yerlerinin faaliyetlerine yeni bir karar alınıncaya kadar ara verilmesine devam edildiği ve konaklama tesisleri, plaj, piknik alanları ve parklar dahil olmak üzere hiçbir işyerinde nargile servisinin yapılmamasına karar verilmiştir." denildi.

Vali Gül yasağın kapsamını duyurdu

İstanbul Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada yasakla ilgili kafalardaki soru işaretlerini kaldırdı. Vali Gül, "İstanbul’da; plajlar, sahiller, ormanlar, mesire alanları ve parklarda nargile içilmesi yasaklanmıştır. Buraların dışındaki ruhsatlı nargile salonlarıyla ilgili bir kısıtlamaya gidilmemiştir" dedi.

Günün Önemli Haberleri