İstanbul ve Ankara seçim sonuçları AK Parti'de kelle mi alacak? Bomba iddia

Abone ol

Ak Parti 25 yıldır yönettiği Ankara ve İstanbul'u bu seçimde resmi olmayan sonuçlara göre kaybetti. Seçim sonuçları tartışılırken Ak Parti'ye yakın bir kaynak Reuters'a konuştu. AK Parti'ye yakın bir kaynak, "Ankara ve İstanbul en büyük öncelikti ama kaybedildi. Cumhurbaşkanı bunu yaptırımsız bırakmaz" dedi.

Türkiye'de pazar günü gerçekleşen yerel seçimin kesinleşmemiş sonuçları AK Parti'nin 25 yıldır yönetimde olduğu Ankara'yı birkaç puanlık, yine 25 yıldır yönetimde olduğu İstanbul'u da çok az bir farkla Millet İttifakı'nın CHP'li adaylarının kazandığını gösteriyor.

T24 tarafından Reuters'tan aktarılan habere göre, Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım İstanbul'da rakibinin kendinden 25 bin civarında oyla önde olduğunu belirtirken, AK Partili yetkililer seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini açıkladılar.

Ankara ve İstanbul en büyük öncelikti ama...

Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994 yılında sürpriz şekilde İstanbul Belediye Başkanlığı'nı kazanmasının ardından İstanbul son 25 yıldır Erdoğan'ın partisinin elinde bulunuyor. AK Parti'ye yakın bir kaynak, seçim sonuçlarının genel merkez ve kabinede sonuçlarının olabileceğini belirterek, "Cumhurbaşkanı bunu yaptırımsız bırakmaz. Ankara ve İstanbul en büyük öncelikti ama kaybedildi" dedi.

Kabinede ne olacak?

Kaynak, kabine ya da partide ne tür değişiklikler olabileceği sorusuna, "Bunun cevabı sadece Cumhurbaşkanı'nda olur" dedi. Aynı kaynak, ekonomideki küçülmenin ve makroekonomik göstergelerdeki bozulmanın olumsuz etkilerinin seçim sonuçlarına yansıdığını ifade etti.

AK Partili bir yetkili de, kabinede bir değişiklik olması gerektiğinin altını çizerken, "Parti genel merkezinde de değişiklik olmalı. Kabinedeki yapı ve bazı uygulamalar nedeniyle bazı rahatsızlıklar var. Bu artık saklanmıyor. Ama öncelikle ekonomiye bir çare bulunmazsa daha sıkıntılı günler olabilir" dedi.

Günün Önemli Haberleri