İsrail hapishanelerine Nazi benzetmesi

Abone ol

İsrail ve Hamas arasındaki takas nedeniyle serbest bırakılanlar sıkıntılarını dile getirdi

İsrail ve Hamas arasında varılan tutuklu takası çerçevesinde serbest bırakılan biri kadın 16 Filistinli Suriye'ye geldi. Serbest bırakılanların anlattıkları ise, yaşadıkları sıkıntıları gözler önüne seriyor...
Suriye'nin başkenti Şam'daki uluslararası havaalanına getirilen 16 Filistinli için coşkulu bir karşılama töreni düzenlendi. Havaalanında Hamas, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Demokratik Cephe yandaşlarının yanı sıra bazı vatandaşlar, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad lehine sloganlar attı.

İŞKENCE MERKEZİ

Serbest bırakılan 477 tutuklu arasından Suriye'ye gönderilen 16 Filistinli'den Hüsam Bedran, Nablus'ta Hamas örgütü üyesi olduğunu belirterek, 2002 yılından beri tutuklu olduğunu ve normalde 18 yıl hüküm giydiğini anlattı. İsrail hapishanelerinde dokuz yıldan fazla kaldığını söyleyen Bedran, ''İsrail hapishanelerini anlatmaya gerek yok. Orası tam bir işkence merkezi. Bu hapishanelerde insanlar sadece onurlarını değil şahsiyetlerini de kaybediyorlar. Biz sabırla içeride günlerimizi geçirmeye çalıştık, hep vatanımızı düşündük. İnşallah bir gün topraklarımıza döneriz. İçeride kalan arkadaşlarımızın moralleri yüksekti. Biz çıktığımız için mutluluktan ziyade içeride kalan arkadaşlarımız için üzülüyoruz. Onları da en kısa zamanda aramızda görmeyi ümit ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

NAZİ'LERDEN FARKI YOK

Batı Şeria'lı Ali Tayyar Cibril ise, ''20 yıl içeride kaldım. Verdiğimiz mücadelenin meyvesini gördük. İnşallah tekrar yurdumuza dönüp mücadelemize kaldığımız yerden devam ederiz. İsrail hapishanelerinin Nazi hapishanelerinden farkı yoktu. İsrail yönetimi tutuklulara insanın aklına gelmeyen işkenceler uyguluyor.'' dedi.

Günün Önemli Haberleri