İsrail gazetesinden çok konuşulacak Kudüs itirafı!

Abone ol

ABD ve İsrail'in BM'de el ele aldığı tarihi yenildi, İsrail basınında da geniş yankı buldu. İsrail'in hükümet yanlısı Jerusalem Post gazetesi 'ABD doları Kudüs oylarını satın alamadı' itirafını yaptı.

Dün BM'de gerçekleşen oylama İslam alemi kadar dış dünyanın da ilgisini çekti. BM'nin el birliği ile dayatmaya son vererek aldığı bu tarihi sonuç İsrail basınında geniş yankı buldu. O basın organlarından İsrail hükümetine yakın olan Jerusalem Post gazetesi adeta takkeyi önüne koydu ve itirafta bulundu.

İSRAİL GAZETESİ İTİRAF ETTİ: İsrail'in en büyük yazılı yayın kuruluşlarından olan Jerusalem Post gazetesi, bugün normal bir manşet ile çıktı. 128 oya karşı alınan yenilgiyi açıklayan gazetenin bir haberi ise oldukça dikkat çekici hatta itiraf niteliğindeydi.

ABD DOLARI OYLARI SATIN ALAMADI

Gazetenin önünde yer alan "ABD doları Kudüs oylarını satın alamadı" başlıklı haberde Trump'ın Araplar ve ortaklarına yönelik dolar üzerine dayanan müttefikliğine değinilirken, bu ortaklığın Kudüs üzerinde bir işe yaramamasından bahsedildi.

YEDİOT AHAROT GAZETESİNDEKİ ERDOĞAN DETAYI

Yediot Aharonot gazetesi de kararı okuyucularına "BM, ABD'nin Kudüs kararını hükümüz, geçersiz ilan etti" başlığıyla duyurdu. Haberde, "Trump'ın kararıyla heyecanlanan Başbakan Netanyahu yeniden seçim kazanmış gibi mutlu görünüyor ancak şeytan ayrıntıda gizlidir. Bunu anlamak için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta Filistin Başbakanı Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmedeki yorumlara dikkatlice bakmalıyız. Erdoğan, 'İsrail, Trump'ın bu kararıyla tüm terör faaliyetleri için ödüllendirildi. Doğu Kudüs Filistin'in başkentidir.' dedi. Başka bir ifadeyle Kudüs artık bölündü." değerlendirmesinde bulunuldu. 

Sağcı Jerusalem Post gazetesi ise "BM kararı lehine oy kullanan 128 ülke Trump'ın Kudüs politikasını yere vurdu" başlığını kullandı.
İsrail'in beş dilde yayın yapan en büyük haber portalı Times of Israel de kararı "BM, Trump'a meydan okudu, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını 9'a karşı 128 oyla reddetti" ifadeleriyle geçti.

Günün Önemli Haberleri