Ispanaklı rulo börek nasıl yapılır?

Abone ol

Ramazan ayının onuncu gününe geldik. Kurulan sofralar, davet edilen misafirlerle bir ramazan ayı daha geçiyor. Bu kez iftar sofraları için öneri ıspanaklı rulo börek işte günün menüsü ve böreğin tarifi...

Sıcak havalarda  oruç nasıl tutacağız diye endişe ederken Rahmanın rahmetini havalarda hissedip rahatlıkla oruçlarımızı tutabiliyoruz. Kime sorsam çok iyi gidiyor ne günlerin uzunluğunu neden susuzluğu hissediyorum sözlerini duyuyorum. 

Mutfaktaki  güzel telaşlarımız da tüm hızıyla devam ediyor elbette ki. Menülerimiz en güzel şekilde masalarda ki yerini alırken en özel dostlarla sofralarımız şenleniyor. 

MENÜ

Kaşarlı Domates Çorbası
Karnıyarık
Sade Pirinç Pilavı
Ispanaklı Rulo Börek
Un Helvası

                  

Ispanaklı Rulo Börek nasıl yapılır?

4 adet yufka

1 su bardağı sıvıyağ
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı (üzeri için)


İç harcı için

500 g ıspanak
1 dilim beyaz peynir
1 adet soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz

                 

Yapılışı


İç harcı için soğanı minik minik doğrayıp sıvıyağda kavuruyoruz.Yıkayıp doğradığımız ıspanağı ve tuzunu ekleyip suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Ispanakları ince ince doğrarsanız böreğin içinde çok daha güzel olaçaktır. 

Ateşten alıp ufaladığımız peyniri ekleyip karıştırıyoruz. 1 su bardağı sıvıyağ ve 2 yemek kaşığı unu derin bir kasede krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. 

Yufkanın birini tezgaha yayıyoruz.Yağlı-unlu karışımın 1/4′ünü yufkanın üzerine yayıl  fırça yardımıyla her yanına sürüyoruz. Bir yufka daha alıp üzerine seriyoruz. Aynı miktar yağlı karışımı üzerine sürüp yufkayı 8 eşit parçaya kesiyoruz.

Parçaların uzun taraflarına ıspanaklı harçtan koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırliyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp dileğinize göre susam serperek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. 


https://www.instagram.com/melekcedokunuslar

Günün Önemli Haberleri