IŞİD Suriye - Türkiye sınrındaki Kürt kenti Serekaniye'ye saldırdı

Abone ol

IŞİD'in Türkiye sınırında bulunan Serekaniye kentindeki Kürt güçlerine saldırdığı söyleniyor. Kentin köylerinden birinin IŞİD'in eline geçtiği bildirildi. Hem IŞİD'in hem de kentte IŞİD'e karşı savaşan YPG'nin kayıplar verdiği belirtiliyor.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Türkiye sınırında bulunan Suriye'nin Kürt nüfus ağırlığı olan Serekaniye kentine saldırdı.

Arapça ismi Rasulayn olan ve Suriye'deki iç savaş başlamadan önce yaklaşık 55 bin 200 kişinin yaşadığı şehir, Kürtlerin yanı sıra Süryani Hristiyanlar, Ermeniler ve Çeçenlerden oluşan farklı Suriye azınlıklarına ev sahipliği yapıyordu.

Türkiye - Suriye sınırında bulunan Serekaniye, Ceylanpınar sınır kapısına da en yakın yerleşim yeri.

Kürt milislerden oluşan Halk Savunma Güçleri (YPG) ile IŞİD arasındaki çatışmada her iki tarafın da ağır kaybı olduğu bildiriliyor.

IŞİD militanlarının dün gece geç saatlerde, ağır silahlarla birlikte saldırılara başladığı belirtiliyor.

Merkezi İngiltere'de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi grubuna göre saldırılar kentin batı ve güneyindeki tarım alanları civarına yoğunlaşıyor. Associated Press haber ajansına konuşan grubun direktörü Rami Abdurrahman Rasulayn'ın batısındaki Til Gazir köyünün IŞİD'in eline geçtiğini söyledi.

IŞİD haftalar boyunca yine Türkiye sınırında bulunan Kürt kenti Kobani'ye saldırmış, ancak ABD öncülüğündeki koalisyonun da desteği ile

Günün Önemli Haberleri