İşe alındık, at göbecikleri

Abone ol

Amasya’da yaşayan 15 Roman, işe alınmalarını göbek atarak kutladılar.<br/>Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İŞKUR ile Amasya Orman...

Amasya’da yaşayan 15 Roman, işe alınmalarını göbek atarak kutladılar.
Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İŞKUR ile Amasya Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan anlaşma ile ormancılık faaliyetlerinde çalıştırılmak üzere istihdam edilen 15 Roman, işe alınmaları üzerine Roman müziği eşliğinde göbek şov yaptılar.
Geçen yılda ormanda çalıştığını anlatan roman vatandaşlardan Tülay Boylu, “İşimiz, gücümüz yoktu. Şimdi çok memnun olduk evimize ekmek girecek diye seviniyoruz. İşe alındık göbek attık. Çünkü karnımız doyacak” dedi.
Romanların istihdam edilmeleriyle suçtan uzak durduklarını vurgulayan çeribaşı Fiki Silvim de, “Belirli bir işleri olduğu için herkes mutlu. Sigortaları yatıyor. Sağlıktan yararlanıyorlar” diye konuştu.

"ÇALIŞMALARINDAN MEMNUNDUK"
Ormancılık çalışmalarını öğrenen Romanların fidan bakım işlerinde çalıştırılacaklarını belirten Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı, “Çalışmalarımıza renk katıyorlar. Farklılık, neşe katıyorlar. Hizmet üretiyorlar. Çalışmalarından memnunduk. Bu yılda aynı şekilde projenin devamını sağlamış olduk” şeklinde konuştu.
İŞKUR Amasya İl Müdürü Osman Yılmaz da çalışmaları karşılığında asgari ücret alacak 15 Roman’ın yanı sıra 50 vatandaşın daha ağaçlandırma sahalarında görevlendirileceğini söyledi.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri