Irakta kanlı bilanço

Abone ol

Irak'ta bugün meydana gelen bombalı saldırılar ve çatışmalarda 18 kişi hayatını kaybetti.

Irak'ın çeşitli bölgelerinde gün içinde meydana gelen bombalı saldırılar ve çatışmalarda 18 kişi hayatını kaybetti. Polis, olaylarda 42'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Irak'ta şiddet olayları meydana gelmeye devam ediyor. Ülkenin çeşitli kesiminde gün içinde yaşanan patlamalar ve saldırılarda 18 kişi hayatını kaybetti. Polis tarafından yapılan açıklamaya göre Musul'da bomba yüklü bir aracın havaya uçurulması sonucu 5 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Olayın meydana geldiği bölgede ABD ordusuna bağlı askerlerin devriye görevi yaptıkları belirtildi. Askeri personelden yaralanan olmadığı bildirildi.

Samarra'da ise 1 intihar eylemcisi, vücuduna bağladığı bomba düzeneğini bölgedeki güvenlik kontrol noktası yakınında patlattı. Olayda 7 polis memuru ve 4 sivil kadın ve 6 çocuk yaralandı. Yaralılardan 6'sının durumunun ağır olduğu belirtildi. Bağdat yakınlarındaki Ebu Dişr bölgesinde ise havan topu ile gerçekleştirilen saldırıda 2 sivil öldü, 7 kişi de yaralandı. Saldırı öncesinde meydana gelen patlamada da 1 sivil ile 1 askerin öldüğü belirtildi. Ayrıca Kerkük, Tikrit ve Bakuba'da da şiddet olayları yaşandı.

Günün Önemli Haberleri